Cei mai fericiti copii din lume traiesc in Turcia, Romania si Columbia 

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

copil-telefon-mobilUn nou studiu dezvaluie faptul ca in Turcia, Romania si Columbia copiii sunt deosebit de fericiti, iar Coreea de Sud si Africa de Sud sunt codasele clasamentului, relateaza luni 7sur7.be citat de Agerpres. Desi copiii sud-coreeni traiesc in general intr-un confort material ridicat, intensa presiune scolara ar putea justifica insatisfactia lor.

Acest studiu a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 53.000 de copii cu varste cuprinse intre de 10-12 ani.

Studiul desfasurat de cercetatori din universitati din Germania, Israel, Anglia si Spania in 2013 si 2014 a incercat sa raspunda la intrebarea in ce tari traiesc cei mai fericiti copii. Rezultatele au aratat ca cei mai multumiti sunt copiii turci, romani si columbieni.

Participantii la studiu au fost chestionati in privinta mai multor aspecte din viata lor: familia, timpul petrecut acasa, prieteniile, scoala, banii, bunurile materiale, etc. Copiii din nordul Europei sunt cei mai nemultumiti de cum arata si au cea mai mica incredere in ei insisi. Fetele indeosebi au probleme legate de aspectul lor fizic. Tinerii africani sunt cei mai multumiti de viata lor scolara.

Cercetatorii au mentionat si marile diferente in privinta informarii despre drepturile copilului. De exemplu, 77% dintre micii norvegieni spun ca isi cunosc drepturile, fata de numai 36% in Anglia. Autorii studiului au mai constatat ca, in functie de tara in care locuiesc, copiii isi petrec timpul foarte diferit. Daca in Polonia si Estonia petrec mult timp facandu-si temele, in Norvegia si Israel fac cel mai mult sport, incheie 7sur7.be.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2