Cei mai multi barbati mor de pe urma acestei boli. Ce tratament exista

PNL

Cancerul pulmonar a ajuns principala cauza de mortalitate in randul barbatilor diagnosticati cu cancer si se situeaza pe locul 4 in randul femeilor, dupa cancerul de san, cancerul de col uterin si cancerul colorectal, asta in tara noastra.

La nivel mondial, cancerul pulmonar cauzeaza cel mai mare numar de decese – peste un milion de oameni pierd lupta cu aceasta boala, in fiecare an- in timp ce, in Europa, aceasta afectiune reprezinta o cincime din totalul cazurilor de cancer inregistrate la nivelul continentului – peste 250.000 de oameni au decedat ca urmare a diagnosticarii cu aceasta boala, numai in anul 2014..

In prezent, cancerul pulmonar ocupa locul 1 intre decesele cauzate de toate tipurile de neoplazii, la nivel global, fiind considerat o problema majora de sanatate publica, cu impact social semnificativ.

Cancerul pulmonar: imunoterapia

Cancerul pulmonar sau cancerul bronhopulmonar este definit de inmultirea necontrolata a celulelor din mucoasa care tapeteaza arborele traheo-bronsic. Cu timpul, aceste celule formeaza tumori care se pot dezvolta atat in interiorul bronhiilor, cat si in afara lor, spre tesutul pulmonar.

Cancerul pulmonar este recunoscut ca una dintre cele mai agresive forme de cancer, cu o evolutie foarte rapida si cu o rata mica de supravietuire, comparativ cu celelalte tipuri de cancer. De aceea, diagnosticarea la timp a cancerului pulmonar, in stadiu incipient, este fundamentala pentru supravietuirea pacientilor.

“Este important ca romanii sa fie informati cu privire la simptomele care indica un diagnostic precum cancerul pulmonar, afectiune considerata de specialisti printre cele mai agresive forme de cancer, in contextul in care, in tara noastra, 75% dintre pacientii diagnosticati cu aceasta boala ajung la medic in stadiu inoperabil.

Mai mult, este important ca acestia sa stie ca exista modalitati terapeutice care le pot creste sansele de supravietuire si care le pot imbunatati calitatea vietii, precum imunoterapiile. Medicina personalizata si imunoterapiile au inregistrat o evolutie remarcabila in ultimul timp si, din punctul meu de vedere, reprezinta abordarea cea mai promitatoare, la acest moment, in tratamentul cancerului pulmonar avansat”, a declarat Cezar Irimia, Presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer.

descopera.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1