Cei mici sunt invitati, maine, la teatru. Actorii-papusari pun in scena povestea “Fata babei si fata mosneagului”

Reclame home 1
Reclame home 1

Maine, 9 noiembrie, cei mici sunt asteptati, la ora 11.00, la Teatrul Municipal Baia Mare-Sectia Papusi. Actorii vor pune in scena povestea “Fata babei si fata mosneagului”, scrisa de Ion Creanga. Pretul unui bilet este de 5 lei.

Ana Liliana Ilea, despre poveste: “Povestea “Fata babei si fata mosneagului” de Ion Creanga, transpusa scenic de actorii-papusari, aduce in fata noastra o cautare initiatica a Binelui, intreprinsa de Fata mosneagului, alungata de acasa de mama sa vitrega si de fata acesteia. Intalnirile simbolice cu catelusa bolnava, cu parul, cuptorul, fantana si Sfanta Duminica sunt pline de invataminte legate de harnicie, omenie, adevar si dreptate.

Luminile si umbrele, metaforele, actorii si marionetele, intr-o inspirata sinteza regizorala, deschid larg poarta mitica spre cunoastere, in atmosfera satului romanesc autentic. Cei mici, dar si cei mari, sunt poftiti sa paseasca intr-o lume in care Binele si Raul ii pun deopotriva la incercare, prin intermediul basmului clasic, care ramane la fel de actual si astazi.”

Biletele se pot cumpara de la sala de papusi, inainte de inceperea spectacolului sau pot fi rezervate telefonic la numarul 0730 270 926, dupa urmatorul program:

Luni – Vineri: 11.00 – 16.00
Sambata: 12.00 – 13.00

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole