Cel mai bun vin din lume, adjudecat la o licitatie in Capitala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un lot de trei sticle de Promontory 2012, ce detine titlul de „Cel mai bun vin din lume”, a fost adjudecat, marti seara, la licitatia unei selectii din trei colectii bucurestene de vinuri organizata de Artmark in Capitala, informeaza AGERPRES.

Potrivit Artmark, distinctia extraordinara este acordata de Ghidul vinurilor Bettane + Desseauve. Vinul Promontory, Napa Valley, produs pe proprietatea californiana a lui Bill Harlan, a fost adjudecat la pretul de pornire de 1.200 euro.

In cadrul aceleiasi sesiuni, cel mai bine vandut lot a fost un butoi de Flamboyant, Davino, 2017, la 5.000 de euro. Vinul va fi imbuteliat in urmatoarele luni, iar butoiul gol este oferit cumparatorului alaturi de cele 230 de sticle. Sticlele vor fi o editie limitata, marcate cu numele persoanei care va adjudeca lotul.

De asemenea, la o suma mare a fost cumparata o intreaga biblioteca de vinuri la suma de 3.250 de euro. Colectia cuprinde o selectie de 206 vinuri din Italia, din anii ’60 – ’90: Mario Pezzi, Pasqua, Sartori, etc.

Cel mai bine cotat lot al sesiunii – un Domaine de la Romanee-Conti, din 1998 – nu a fost adjudecat. Considerat cel mai bun vin burgund, a avut un pret de pornire de 13.500 de euro.

Tot marti seara a avut loc licitatia de arta europeana, inclusiv o selectie din colectia de arta clasica a diplomatului Vasile Stoica.

Cele mai bine vandute lucrari au fost „Nasterea lui Iisus” de Giambattista Pittoni, la 20.000 de euro si „Peisaj de padure cu rau” de Philipp Runge, la 16.000 de euro.

Lucrari (desene, acvaforte, cromolitografii) de Pablo Picasso, Salvador Dali, Henri Toulouse-Lautrec, Georges Braque, Henri Matisse au fost adjudecate la preturi cuprinse intre 1.200 de euro si 7.000 de euro.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2