Cel mai greu barbat din lume, care a avut 595 kg, se pregateste de operatia de slabit

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Medicii din Mexic au stabilit data la care cel mai greu barbat din lume va suferi o operatie de bypass gastric, au anuntat acestia marti, potrivit Xinhua, informeaza AGERPRES.

Pacientul pe numele sau Juan Pedro Franco, care a cantarit la un moment dat peste o jumatate de tona — 595 de kilograme — a urmat o dieta de trei luni pentru a putea fi pregatit de interventia chirurgicala programata la 9 mai.

Nascut in Aguascalientes, in zona nord-centrala a Mexicului, Juan Pedro Franco a fost internat la o clinica specializata in pierderea din greutate pentru slabi 175 de kilograme astfel incat sa devina apt de interventie, conform agentiei de presa nationala Notimex. “El a pierdut aproape 30% din greutatea initiala, asa ca este gata de operatia bariatrica”, a declarat medicul sau, Jose Antonio Castaneda Cruz, intr-o conferinta de presa.

Franco, in varsta de 32 de ani, a aparut pe prima pagina a ziarelor in noiembrie anul trecut cand a fost transportat la clinica din Guadalajara cu ajutorul unei masini adaptate special. La acel moment, Castaneda a declarat ca acest caz de obezitate era imposibil de operat din cauza severitatii sale si a afectiunilor asociate, printre care se numara diabetul.

Franco a contactat clinica dupa ce a vazut unul dintre anunturile sale. Inainte de aceasta, el si-a petrecut ultimii sase ani zacand in pat din cauza greutatii sale.

In ciuda kilogramelor pierdute, nu se poate garanta faptul ca nu vor aparea complicatii. Totusi, medicul lui Franco este optimist, acesta declarand ca se afla “pe calea cea buna”, mai arata sursa citata.

Prin prima operatie de bypass gastric se intentioneaza pierderea a 50% din greutate a pacientului, dupa aceasta fiind nevoie de o a doua interventie chirurgicala, a explicat Castaneda.

Franco a declarat ca exista si alti oameni ca si el care sunt captivi in propriile locuinte. “Unii au murit, poate, de tristete sau pentru ca nu indraznesc sa ceara ajutor”, a spus barbatul. Acesta a adaugat ca ii indeamna pe toti cei care sufera de obezitate “sa vorbeasca si sa ceara ajutor deoarece acest lucru este posibil”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2