Cel mai greu dovleac din Germania cantareste aproape 800 de kilograme

Reclame home 1
Reclame home 1

Cu un dovleac cantarind la 792,5 kilograme, o echipa din Bavaria a castigat duminica un concurs care recompensa cel mai greu dovleac din Germania, informeaza DPA, transmite AGERPRES.

Pe locul al doilea la Festivalul anual destinat dovlecilor de la Ludwigsburg, din sud-vestul Germaniei, s-a clasat un dovleac care cantarea 644 de kilograme.

Dovleacul castigator nu reusit insa sa egaleze recordul stabilit anul trecut de un dovleac urias, cu o greutate de 900 de kilograme.

Daca pentru spectatori procesul de cantarire este o distractie anuala, pentru producatori acesta reprezinta punctul culminant al unei investitii masive de timp si de bani.

Peter Bohnert, din orasul Emmendingen, este unul dintre concurentii care participa la acest concurs de ani de zile. Competitia incepe din primele zile ale anului cu licitatiile pe internet pentru cele mai bune seminte de dovleac, povesteste el, precizand ca acest acest hobby ii rapeste sase ore in fiecare zi.

Producatorii pot plati pana la cateva sute de euro pentru o singura samanta de la dovleacul care a castigat concursul in anul anterior.

Castigatorii concursului din Germania se califica pentru Campionatul European din 8 octombrie, care se desfasoara tot la Ludwigsburg.

Pe 5 noiembrie, dovlecii uriasi vor fi taiati in bucati si oferiti vizitatorilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2