Cel mai lung tunel din lume, deschis traficului in Elvetia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

gotthard-base-tunnelCel mai lung tunel din lume, construit in Elvetia si destinat facilitarii schimburilor comerciale intre nordul si sudul Europei, a fost deschis traficului duminica, au informat Caile Ferate Federale Elvetiene, citate de AFP, informeaza AGERPRES.

Tunelul, denumit „GBT” (Gotthard Base Tunnel) si construit intre orasele Zürich si Lugano, are o lungime de 57 de kilometri si traverseaza muntele St. Gotthard din Alpi.

Tunelul a fost inaugurat in luna iunie de catre presedintele Confederatiei Elvetiene, Johan Schneider-Ammann, in prezenta mai multor oficiali, printre care presedintele francez Francois Hollande si cancelarul german Angela Merkel.

Lucrarile au necesitat 17 ani de munca si o investitie de circa 11 miliarde de euro.

Tunelul va fi tranzitat in fiecare zi de 260 de trenuri de marfa, care vor circula cu o viteza de 100 kilometri/ora, si de 65 de trenuri de pasageri, care vor putea rula cu pana la 200 kilometri/ora.

Dupa GBT, cele mai lungi tuneluri din lume sunt tunelul Seikan din Japonia, cu o lungime de 53,9 kilometri, si tunelul de sub Canalul Manecii intre Franta si Marea Britanie, de 50,5 kilometri.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2