Cel putin 15 morti in urma incendiilor de vegetatie din sudul Siberiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

incendiu pompieri primaria baia mareCel putin 15 persoane si-au pierdut viata in urma incendiilor care au cuprins zone cu vegetatie din sudul Siberiei, potrivit unui nou bilant anuntat luni de autoritatile locale, transmite AFP citata de Agerpres.

Un numar de 468 persoane au cerut asistenta medicala, iar 77 au fost spitalizate in regiunea Hakasia, conform unei purtatoare de cuvant al administratiei regiunii, Irina Emelianova.

O persoana este data disparuta, iar alte opt se afla in stare grava.

Incendiile din sudul Siberiei au izbucnit duminica, fiind favorizate de temperatura relativ ridicata pentru aceasta perioada si de vantul puternic. Peste 30 de sate sunt afectate de aceste incendii, care au provocat moartea a mii de vaci si oi.

Autoritatile ruse au mobilizat opt avioane si elicoptere, tunuri de apa si peste 5.000 de pompieri in incercarea de a tine focul sub control, misiune ingreunata de vantul puternic.

Pe website-ul sau, Ministerul pentru Situatii de Urgenta rus i-a solicitat ”populatiei din regiunile afectate sa combata incendiul, care a fost declansat de localnici care au dorit sa arda iarba”. Aceasta metoda provoaca periodic, primavara si vara, incendii masive in Rusia, adesea soldate cu victime.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2