Cel putin 350 de persoane sunt ucise in fiecare an in India de elefanti

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

elefantiCel putin 350 de persoane sunt ucise anual in India de elefanti, potrivit unui studiu sprijinit de guvern si citat de DPA, transmite Agerpres.

Studiul, realizat de B.M. Arora, presedintele Asociatiei gradinilor zoologice si veterinarilor specializati in fauna salbatica din India, mai arata ca in perioada 2013-2014, aproximativ 13.000 de hectare de teren cultivat au fost distruse de pachiderme, a indicat publicatia Times of India.

Gardurile electrice si santurile adanci nu s-au dovedit adecvate pentru a mentine elefantii departe de terenurile agricole, se indica in studiu. De obicei construite fara participarea localnicilor, aceste garduri sunt de multe ori prost realizate si neverificate in mod corespunzator.

Concluziile raportului survin in conditiile in care, potrivit cifrelor oficiale, circa 30.000 de elefanti traiesc in prezent in India, iar numarul acestora este in crestere.

Potrivit activistilor pentru drepturile animalelor, intre 2008 si 2011, circa 121 de elefanti au fost ucisi in salbaticie in India, alti 50 au murit in accidente rutiere si 111 au decedat ca urmare a socurilor electrice.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2