Cel putin 53.000 de rezidenti evacuati in urma vulcanului Taal din Filipine

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cel putin 53.000 de persoane au parasit miercuri zonele de risc din apropierea vulcanului Taal din Filipine, aflat in eruptie, in contextul in care autoritatile locale au avertizat ca pericolul nu a trecut, informeaza DPA.

De asemenea, doua persoane au murit in urma unor atacuri de cord in timp ce fugeau din calea pericolului. Victimele sunt o femeie de 65 de ani si un barbat in varsta de 27 de ani din orasele Talisay si Taal din provincia Batangas, aflata la 66 de kilometri sud de capitala Manila, pe insula Luzon. Femeia a suferit stop cardiac luni, iar barbatul a decedat marti, a precizat Biroul regional pentru gestionarea dezastrelor, relateaza Agerpres.

Vulcanul Taal din provincia Batangas, situat in mijlocul unui lac cu acelasi nume, a inceput sa arunce sporadic in atmosfera cenusa, duminica.

Rezidentii au fost evacuati din orasele din provinciile Batangas si Cavite, insa unii barbati au ramas in urma pentru a-si pazi proprietatile si animalele.

Echipajele de urgenta au fost vazute patruland orasele afectate pentru a se asigura ca toti rezidentii au plecat, pe fondul relatarilor conform carora unii locuitori nu au respectat sfaturile autoritatilor si s-au intors la caselor lor pentru a nu mai locui in centrele de evacuare devenite neincapatoare.

Institutul de Vulcanologie si Seismologie din Filipine (Phivolcs) si-a reiterat recomandarea de evacuare totala a insulei Luzon si a zonelor cu risc ridicat si a avertizat ca o eruptie periculoasa este inca posibila in pofida reducerii activitatii vulcanice de pe Taal in ultimele 24 de ore.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2