Cel putin sase morti si numerosi raniti intr-o avalansa pe Everest

Reclame home 1
Reclame home 1

Cel putin sase persoane si-au pierdut viata vineri intr-o avalansa pe Everest, probabil serpasi nepalezi care pregatesc accesul pe munte, cu putin timp inainte de debutul sezonului de varf, la sfarsitul lui aprilie, au anuntat responsabili nepalezi, precizand ca numerosi alpinisti sunt de asemenea raniti, relateaza AFP citata de Agerpres.

”Salvatorii au recuperat deja patru corpuri neinsufletite si actioneaza pentru scoaterea altor doua ingropate in zapada”, a declarat Ang Tshering Sherpa, presedintele Asociatiei alpinistilor din Nepal. El a precizat ca avalansa s-a declansat la ora locala 6:45, la circa 5.800 de metri altitudine, intr-o zona supranumita ”popcorn field”, care duce la ghetarul Khumbu. Numerosi alpinisti sunt raniti, a mai spus el, neputand sa indice o cifra.

Un responsabil din Ministerul nepalez al Turismului a declarat pentru AFP, sub acoperirea anonimatului, ca victimele sunt de origine nepaleza si pregateau calea ce duce spre varful muntos. ”Stim ca 14 alpinisti nepalezi carau bagaje si echipamente in aceasta zona, dar nu stim inca numarul celor afectati”, a afirmat el.

Un responsabil al agentiei americane de alpinism a declarat la CNN ca avalansa s-a produs in timp ce serpasii pregateau calea de acces pentru alpinisti.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole