Cele 5 secrete ale unei relatii reusite. Sfaturile unui expert

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Arthur Aron, profesor la Universitatea Stony Brook, este autorul mai multor carti si studii despre relatii si dragoste. El a prezentat pentru publicatia Time cateva sfaturi despre cum poate fi intretinuta o relatie si cum poate fi salvataa, daca apar neintelegeri.

1. In primul rand, iubirea romantica nu este un sentiment, ci o dorinta. Scanarile cerebrale ale unor voluntari care erau indragostiti au aratat ca in creierul lor se produc reactii similare consumului de droguri, prin productia mare de dopamina.

De aceea este asa de placut, ne simtit foarte bine cand suntem indragostiti. Din fericire, exista cazuri cand aceasta stare, aceasta dorinta nu dispare dupa cateva luni, ci poate tine chiar si 40-50 de ani.

Creierul acestor persoane arata la fel cu al tinerilor care tocmai se indragostisera. Dar pentru ca dragostea sa dureze asa de mult este necesar ca partenerii sa fie si prieteni foarte buni, spune Aron.

2. Cum apare atractia? Aspectul fizic este important, dar nu suficient. Studiile au demonstrat ca oamenii se simt atrasi de persoane care se arata interesate la randul lor, deci atractia reciproca trebuie sa fie evidenta.

De asemenea, conteaza ca partenerul sa fie asemanator cu noi, sau cel putin sa para astfel, chiar daca in realitate nu este.

Prin urmare, strategia prin care o persona vrea sa para greu de cucerit, sperand ca astfel va fi mai interesanta, este complet gresita. Functioneaza insa foarte bine urmatoarea varianta: sa dam impresia ca pentru altii suntem inaccesibili, dar nu si pentru persoana care ne place.

Interesul, disponibilitatea, trebuie sa fie clare, dar directionate in mod evident spre o singura persoana, cea care ne atrage. Astfel, acea persoana se va simti flatata de interesul nostru.

3. Pentru ca primele intalniri sa aiba succes, Aron spune ca este indicat sa avem o activitate care sa ne stimuleze, sa ne ofere senzatii tari. Ceva care sa ne sperie ar fi ideal, de exemplu o cursa cu un montagne russe. Sau putem merge la un concert, ideal este sa fie ceva care sa ne ofere o doza mai mare de adrenalina.

4. Evitati conversatiile banale, plictisitoare! Trebuie sa va deschideti in fata celuilalt, chiar daca nu total si nu deodata. Nu trebuie nici sa exageram, pentru ca partenerul s-ar putea speria daca afla de la prima intalnire totul despre noi, despre dorintele, temerile si gandurile noastre.

Totodata, la fel de important este cum ascultam si cum reactionam la spusele partenerului: trebuie sa parem atenti, interesati si sa aratam ca punem pret pe ce spune el.

Uneori, o confesiune sincera poate forma in doar o ora o legatura la fel de stransa ca o prietenie pe viata. Arthur a facut un experiment de acest fel cu doi absolventi, ca sa vada daca ei se pot indragosti in urma acestor confesiuni. Acum, ei sunt casatoriti.

5. Cand apar probleme intr-o relatie, de multe ori este din cauza obisnuintei. De aceea, trebuie sa incercam sa reinviem emotia, bucuria, amuzamentul, alaturi de persoana iubita.

Foarte important este sa laudam partenerul pentru succesul pe care il are, sa devenim admiratorul lui. Modul in care ne bucuram de reusite este mai important decat modul in care ne facem fata perioadelor dificile, spune Arthur.

descopera

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *