Cele doua Corei au decis sa desfiinteze cate 11 posturi de paza de-a lungul frontierei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cele doua Corei au convenit vineri sa desfiinteze fiecare, pana la sfarsitul lui noiembrie, 11 posturi de paza de la frontiera comuna, cu obiectivul potential de a le retrage ulterior pe toate celelalte, au anuntat responsabili militari de rang inalt, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

Acordul, intervenit intre generali din cele doua Corei, se inscrie printre masurile de destindere declansate in ianuarie, dupa doi ani de crestere a tensiunilor din cauza programelor balistic si nuclear ale Phenianului.

La cel de-al treilea lor summit, in septembrie, presedintele sud-coreean Moon Jae-in si liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au angajat in favoarea unor masuri de reducere a tensiunilor de-a lungul frontierei.

Discutiile de vineri au vizat stabilirea detaliilor, cele doua parti luand decizia de a retrage toti militarii si toate armele din 11 posturi de paza de fiecare parte a granitei si sa distruga aceste obiective pana la finele lui noiembrie, a informat armata sud-coreeana intr-un comunicat.

‘Cele doua parti au decis, de asemenea, sa poarte discutii la nivel operational pentru a retrage toate posturile de paza, in functie de rezultatele acestei retrageri-test de 11 posturi’, se precizeaza in comunicatul emis dupa convorbirile de la Panmunjom.

Zona de securitate comuna (JSA) de la Panmunjom este singura portiune de la frontiera intercoreeana de 250 km unde trupele se afla direct fata in fata.

In cadrul masurilor de destindere, cele doua Corei au incheiat joi retragerea tuturor armelor si posturilor de paza din JSA, care mai este supravegheata doar de cate 35 de militari neinarmati de fiecare parte. Saptamana trecuta a fost finalizata retragerea minelor plasate in JSA, dat fiind ca zona este folosita frecvent pentru convorbiri intre Seul si Phenian.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2