Cele doua Corei se pregatesc de deschiderea unui nou birou de legatura

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cele doua Corei vor deschide in aceasta saptamana un nou birou de legatura in fosta lor zona industriala comuna pentru a-si intari relatiile si schimburile, a anuntat miercuri Ministerul Unificarii sud-coreean, potrivit AFP, informeaza AGERPRES.

Acest eveniment constituie o etapa notabila in dezghetul diplomatic in desfasurare din peninsula si survine dupa o recenta intalnire intre liderul nord-coreean Kim Jong Un si un emisar al presedintelui sud-coreean Moon Jae-in.

Biroul, care isi va deschide vineri portile, este situat in fosta zona industriala comuna Kaesong, in Coreea de Nord. Aceasta zona, unde circa 53.000 de angajati nord-coreeni lucrau pentru 120 de companii sud-coreene la fabricarea de produse diverse cum ar fi ceasuri sau haine, a fost inchis in 2016, la scurt timp dupa al patrulea test nuclear nord-coreean.

Biroul va servi drept “canal de comunicare si de consultare deschis 24 de ore din 24 de ore, 365 de zile pe an”, fiind consacrat intaririi relatiilor intre cele doua Corei, a precizat ministerul. Fiecare din cele doua parti va desfasura 20 de persoane.

Dezghetul a avut un punct culminant in iunie la un summit istoric in Singapore intre Kim si presedintele american Donald Trump in cursul caruia liderul nord-coreean s-a angajat in denuclearizarea peninsulei, un eufemism care poate fi supus totusi multor interpretari.

Washingtonul vrea “o denuclearizare definitiva si pe deplin verificabila”, insa procesul treneaza de mai multe saptamani. Deschiderea biroului de legatura a fost amanata din cauza acestui blocaj.

Atmosfera s-a imbunatatit totusi considerabil dupa vizita la Phenian a emisarului sud-coreean. Casa Alba a reactionat anterior pozitiv la o scrisoare a lui Kim Jong Un care ii propunea un nou summit presedintelui american.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *