Cele doua focare de gripa aviara din Seini au fost inchise

Reclame home 1
Reclame home 1

In data de 22 februarie au fost ridicate toate restrictiile impuse in judetul Maramures ca urmare a aparitiei virusului gripei aviare H5N8 pe platforma avicola din localitatea Seini. In acest moment, in Romania nu mai exista nicun focar activ sau vreo suspiciune de gripa aviara.

„Mentionam ca, pentru asigurarea sanatatii animalelor si sanatatii publice, toate efectivele de pasari au fost si sunt supuse programelor nationale anuale de supraveghere a bolilor, inclusiv pentru gripa aviara, astfel incat pe piata din Romania sa ajunga produse si suproduse obtinute doar de la animale sanatoase.

De asemenea, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) monitorizeaza situatia epidemiologica creata de evolutia in continuare a gripei aviare in Europa (Bulgaria, Germania, Republica Ceha, Polonia, Slovacia, Ungaria si Ucraina), precum si toate mesajele de alerta de la Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor (OIE) si de la Comisia Europeana.

In data de 26 martie 2020 va avea loc intalnirea trimestriala a avicultorilor din Romania si a medicilor veterinari care asigura supravegherea efectivelor de pasari din ferme si a proceselor tehnologice de abatorizare si procesare a carnii de pasare. La aceste intalniri trimestriale cu UCPR si cu fermierii, ANSVSA participa de peste 20 de ani”, au declarat reprezentantii ANSVSA.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2