Cele mai bogate 500 de persoane din Franta si-au triplat averea in zece ani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Cele mai bogate 500 de persoane din Franta, in frunte cu actionarul principal al grupului de lux, LVMH, Bernard Arnault, si-au dublat averea in ultimul deceniu, potrivit unei clasificari realizate de revista ‘Challenges’ si preluata de EFE, informeaza AGERPRES.

Cu un total de 650 miliarde de euro controlate de acest grup format din 500 de persoane, averea acestora a crescut cu 13% in ultimul an, reprezentand 30% din intreaga bogatie realizata in Franta, fata de 10% cat reprezenta in 2009, la un an dupa inceperea ultimei crize economice.

Potrivit clasificarii din 2018 – dominata pe primele locuri de patronii grupurilor de lux – Bernard Arnault (Roubaix, 1949) detine o avere de 73,2 miliarde de euro, fiind considerata prima din Europa si a patra la nivel mondial.

Locul urmator este ocupat de fratii Alain si Gérard Wertheimer, proprietarii casei Chanel, care au escaladat de pe locul sase pe pozitia a doua in acest ranking, datorita averii lor cifrate la 40 de miliarde de euro.

Sunt urmati de familia Hermes, marca de lux cu acelasi nume (39,6 miliarde de euro), aproape la egalitate cu proprietarii companiei cosmetice L’Oréal (39,3 miliarde de euro).

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2