CENTENAR – 100 de ani de la nașterea celui care a fost Iustinian Chira

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 

Anul acesta, în data de 28 mai, se împlinesc 100 de ani de la nașterea celui care a fost Justinian Arhiepiscopul, prilej cu care Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului va organiza mai multe evenimente comemorative dedicate Centenarului nașterii Arhiepiscopului Justinian Chira.

Astfel, potrivit episcopiammsm.ro, vineri, 28 mai, la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, vor săvârși Sfânta Liturghie Arhierească. Va urma Slujba Parastasului la mormântul vrednicului de pomenire Justinian Arhiepiscopul.

Urmează sâmbătă, 29 mai, când „ierarhii și ostenitorii Centrului Eparhial, împreună cu preoți și credincioși vor participa la un pelerinaj în satul natal al Arhiepiscopului Justinian. Cu această ocazie va fi resfințită biserica monument istoric cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Plopiș, în care a fost botezat Înaltpreasfințitul Părinte Justinian, va fi oficiată Slujba Parastasului la mormântul părinților Înaltpreasfinției Sale, va fi inaugurată Casa Memorială „Justinian Arhiepiscopul”, va fi dezvelit bustul Înaltpreasfințitului Părinte Justinian și va fi vizitată școala care va primi numele „Arhiepiscopul Justinian Chira””, a anunțat Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole