Centrele sociale din Baia Mare, luate la puricat. Ce probleme au fost găsite

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Instituția Prefectului județului Maramureș a anunțat oficial că până în acest moment au fost verificate, în municipiul Baia Mare, un număr de 8 centre, patru luni, patru marți, controalele fiind în plină desfășurare. Urmează controale în celelalte centre din județ, mai ales cele din zona Vișeu, unde au mai fost reclamate probleme de-a lungul timpului.

Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș, a declarat: „Au fost găsite deficiențe mai grave la unul dintre aceste centre, unde s-a și luat măsura de a închide activitatea acolo. În altele două au fost găsite nereguli mai puțin grave, care urmează să se remedieze în timpul cel mai scurt, dar în acest moment, este suspendată activitatea lor. La celelalte 5 lucrurile sunt în regulă. Au fost 36 de vârstnici în aceste centre care au fost închise, unul a fost închis, iar la două a fost suspendată activitatea. Cei de la Direcția de Asistență Socială s-au ocupat în cursul zilei de ieri de relocarea vârstnicilor, s-a luat legătura cu aparținătorii și se fac anchete sociale și în continuare se fac anchete sociale pentru bătrânii care au mai rămas”, a precizat Rudolf Stauder.

Acesta a mai precizat: „La unul dintre centre au fost condiții mai grave, mai precis au fost depistate alimente păstrate impropriu, camere care nu au fost igienizate și așternuturi care nu au fost conforme. Verificăm centrele în acest moment din punctul de vedere al autorizărilor și dacă corespund din punct de vedere sanitar-veterinar ș.a.m.d. Ce s-a întâmplat în trecut acolo, vom verifica în perioada care urmează. Cei care au autorizat aceste centre sunt cei de la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială, însă mai este nevoie de autorizație de la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică, vorbim de autorizația de funcționare emisă de primărie. Am primit informații că au fost transportați și relocați în condiții proprii. La finalizarea anchetei se va face o evaluare a activității acestor instituții care trebuiau să controleze”.

La nivel de județ, în total vor fi verificate 55 de centre rezidențiale, inclusiv cele de copii.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. O.M. Morar

    Nici un serviciu social nu este autorizat de AJPIS, furnizorii de servicii sociale sunt acreditati la nivel central iar apoi licentierea fiecarui serviciu socialn derulat de catre acestia se face tot la nivel central. „Centrele” in discutie nu erau autorizate sa functioneze ca servicii sociale si cazau aceste persoane in regim hotelier eludand legea. De fiecare data nu permiteau accesul inspectorilor sociali in incinta.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole