Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul IPJ Maramures a fost modernizat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Lucrarile de modernizare al Centrului de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures au fost finalizate. Acesta asigura conditii de cazare si masuri de securitate la standarde europene, fiind printre cele mai moderne din Romania, anunta IPJ.

In perioada 2016 – 2019, au fost efectuate lucrari de consolidare, extindere si modernizare pentru imbunatatirea conditiilor de detentie din Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures.

“Actualul spatiu de detentie respecta demnitatea umana si intruneste standardele sanitare si de igiena, fiind dotat astfel incat sa ofere persoanelor lipsite de libertate conditii pentru dormit, servirea mesei si pastrarea bunurilor personale.

Cele 15 camere de detinere au o capacitate totala de 31 de locuri, 14 camere cu cate doua locuri si o camera cu trei locuri. Camerele de detentie beneficiaza de lumina naturala, ventilatie directa, grupuri sanitare in fiecare camera, incalzire, aer conditionat si acces la TV.

De asemenea, in urma lucrarilor de reabilitare a fost amenajat un club, o biblioteca, un cabinet medical, doua infirmerii, frizerie, precum si o camera in care se poate acorda dreptul la vizita intima. Peretii aferenti curtii de plimbare au fost consolidati, iar in interiorul curtilor au fost montate aparate de gimnastica pentru efectuarea de exercitii fizice si elemente fixe pentru asigurarea odihnei si relaxarii.

Au fost instalate posturi fixe de telefonie publica pentru asigurarea, in mod corespunzator, a dreptului la convorbiri telefonice si au fost imbunatatite sistemele de paza si siguranta si eficientizate activitatile politistilor care desfasoara activitati in cadrul centrului”, se arata intr-un comunicat al IPJ Maramures.

In cadrul centrului, au fost amenajate spatii in care se efectueaza audierea persoanelor custodiate si audieri de catre judecatorul de supraveghere a privarii de libertate din penitenciar. Se asigura dreptul la vizita cu aparatorii alesi, cu psihologul, cu preotul pentru asistenta religioasa, cu reprezentati diplomatici, in cazul persoanelor cu cetatenie straina si intrevederi cu reprezentantii organizatiilor neguvernamentale, cu atributii in respectarea drepturilor omului.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2