Centrul de Tranzit din Baia Mare a fost inaugurat. Ministrul Muncii, prezent la eveniment (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

centru tranzit baia mare 4Marti, 20 septembrie, in Baia Mare a avut loc inaugurarea Centrului de Tranzit, Asistenta si Consiliere pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului, construit de Fundatia Hope and Homes for Children cu sprijinul exclusiv al companiei Kaufland Romania si in parteneriat cu Primaria Baia Mare.

La eveniment au fost prezenti Dragos Pislaru, Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Stefan Darabus, director regional Hope and Homes for Children, Europa Centrala si de Sud, Marco Hößl, CEO Kaufland Romania, Maria Gheorghiu, consilier de stat in cadrul Cancelariei Primului Ministru, domeniul Incluziune sociala, Bogdan Gavra, directorul Serviciul Public de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Baia Mare, precum si alte oficialitati.

„Cred eu ca ceea se intampla astazi aici nu este neaparat o rezolvare, discutam de 19 copii fata de pese 3.000 de copii care ies in fiecare an din zona institutionala, dar cred ca acest simbol pe care il dam, de preocupare, de coeziune, de a incerca sa putem sa ne gandim ca pana la urma daca vrem sa ne uitam in oglinda si sa recunoastem problemele societatii, insemana sa recunoastem ca acesti tineri au nevoie de sprijin, atunci putem sa progresam in aceasta privinta.

Ceea ce facem astazi aici, prin inaugurarea acestui centru este un simbol asupra unei noi politici de alinere clara intre  institutiile statului, intre public si privat si intre zona centrala si locala in ceea ce priveste modul in care ne asumam o Romanie solidara si coeziva in continuare”, a spus ministrul Dragos Pislaru.

Stefan Darabus, director regional al HHC, a precizat ca centrul e o realizare concreta care vine in sprijinul celor care au cea mai mare nevoie de astfel de servicii.

 

„Multumesc Kaufland Romania pentru finantarea acestui proiect, fara dumneavoastra n-ar fi fost posibil sa realizam 19 garsoniere pentru tot atatia tineri care ies din sistemul de protectie speciala si care au nevoie de un acoperis deasupra capului in primul rand.

Acest Centru de Tranzit, ceea ce Serviciul Public Asistenta Sociala Baia Mare face prin preluarea in structura proprie a acestui centru, e tocmai faptul ca le ofera tinerilor care sunt dintre cei mai vulnerabili din tara noastra o alternativa de a incepe cu dreptul viata.

Terenul a fost pus la dispozitie de Consiliul Local al Municipiului Baia Mare. Vreau sa-i multumesc in mod special domnului ministru al Muncii, Dragos Pislaru, pentru prezenta la inaugurarea acestui serviciu. Cred ca e genul de realizare concreta care vine direct in sprijinul celor care au cea mai mare nevoie de astfel de servicii si prezenta dumneavoastra aici e un semnal foarte puternic si cred ca si alte orase si alte judete vor putea sa preia un model de genul asta”, a punctat Stefan Darabus.

De asemenea, chef Adrian Hadean le-a oferit sfaturi tinerilor din centru despre cum sa se gospodareasca singuri in bucatarie.

Constructia Centrului de Tranzit, Asistenta si Consiliere pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului a fost demarata in vara anului 2015, cu sprijinul financiar al companiei Kaufland Romania, pe un teren pus la dispozitie de Primaria Municipiului Baia Mare.

Centrul, cu o capacitate de 19 locuri, are scopul de a rezolva problema critica a locuirii, dar si a educatiei /asistarii tinerilor vulnerabili privind integrarea sociala, formarea profesionala si accesul pe piata muncii pe raza judetului Maramures.

Pentru fiecare tanar se va asigura evaluarea competentelor, a potentialului si a carentelor in dezvoltarea deprinderilor de viata independenta si se va intocmi un plan individual de incluziune si ocupare.

Vlad HERMAN

stefan darabus hhc 2

ministrul muncii dragos pislaru

centru tranzit baia mare centru tranzit baia mare 5

centru tranzit baia mare 2

centru tranzit baia mare 3

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2