Centrul Militar Județean Maramureș a dat startul recrutării rezerviștilor voluntari

Pană in data de 10 iulie, Biroul Informare-recrutare din cadrul Centrului Județean Maramureș desfășoară activități specifice de recrutare a candidaților, băieți și fete, de pe raza județului Maramureș, care doresc să îndeplinească serviciul militar in calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Serviciul militar în calitate de rezervist voluntar , instituit in baza Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari reprezintă o soluție viabilă, pe de-o parte, pentru acoperirea deficitului produs prin dispariția militarilor în termen și , pe de altă parte, de regenerare a resursei umane din rezerva de mobilizare, prin ”întinerirea”, respectiv posibilitatea pregătirii acesteia, în mod regulat pe timp de pace.

”Rezerviștii voluntari, în perioada în care nu participă la instruire sau la indeplinirea unor misiuni în cadrul structurilor în care se află incadrați, sunt în continuare declarați în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor sociale de sănatate și în sistemul asigurărilor de șomaj și beneficiaza lunar de o remunerație, în cuantum de 10% din suma reprezentand solda de funcție pe care sunt incadrați și solda gradului deținut.

Cetațenii cu domiciliul pe raza județului Maramureș, care doresc să obțină calitatea de rezervist voluntar în Armata României trebuie să se prezinte la sediul  Centrului Militar Judeţean Maramureş (Biroul Informare-recrutare), situat pe str. Turnului, nr. 1, Baia Mare, zilnic, de luni până vineri între orele 08.00 – 16.00, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon: 0262-211008, 0262-211361”, a declarat Locotenent colonel Marius Mihai, șeful Biroului Informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Maramureș.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Soldatul

    Daca voi credeti ca pensionarii dau forta si profesionalism, macar sa vedem pe ce salarii sunt trimisi . O grila a salarizarii exista ?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1