Centrul orasului Donetk, bombardat din nou

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Centrul orasului Donetk a fost bombardat joi, un centru comercial fiind atins de proiectile, a informat primaria celui mai mare oras ucrainean controlat de separatistii prorusi, informeaza AFP citata de Agerpres.

Acest bombardament este primul care a vizat centrul orasului Donetk dupa semnarea, la 5 septembrie, la Minsk, a armistitiului de incetare a focului. El are loc la o zi dupa bombardamentele care au ucis zece civili la periferia Donetkului, in apropierea aeroportului controlat de armata ucraineana.

Intr-un comunicat, primaria a precizat ca mai multe obuze au cazut in centrul orasului in jurul orei 18.00 locala (15.00 GMT), dintre care unul a atins un centru comercial. Un altul a cazut pe un depou de autobuze, insa nu a explodat.

Atacul are loc pe fondul luptelor intense care au loc de la inceputul saptamanii in jurul aeroportului din Donetk, dupa o perioada de acalmie constatata incepand din 20 septembrie si a noilor negocieri de pace de la Minsk in vederea instituirii unei zone-tampon intre armata ucraineana si rebeli.

Miercuri, zece persoane au fost ucise in bombardamente la Donetk dupa ce un proiectil a lovit un microbuz, iar un obuz a cazut in apropiere de o scoala, a anuntat administratia regionala.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2