Centrul Universitar Nord ramane fara specializarea inginerie miniera, afirma Marinel Kovacs

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Consilierul judetean Marinel Kovacs a atras atentia in cadrul sedintei ordinare a Consiliului Judetean, desfasurata miercuri, ca incepand cu noul an universitar, specializarea inginerie miniera de la Centrul Universitar Nord Baia Mare nu va mai functiona.

“Vreau sa va spun ca asistam astazi, incepand cu data de luni, 2 octombrie, si la inchiderea portilor invatamantului superior in domeniul minier din Maramures. Cu alte cuvinte, in departamentul pe care il conduc si in care era specializarea de inginerie miniera, in catedra noastra, dupa trei ani consecutivi in care s-a organizat admitere fara sa putem porni cu specializarea, in acest an, aceasta specializare care, practic, a constituit nucleul in jurul caruia s-a construit Universitatea de Nord, a disparut. A mai ramas inginerie miniera doar la Petrosani.

Totul se leaga de ceea ce inseamna finantarea invatamantului. Daca acum trei ani s-a desfiintat invatamantul de fizica la Facutlatea de Stiiinte, anul acesta este primul an in care si specializarea de chimie in care n-a mai pornit”, a spus Marinel Kovacs.

Presedintele Gabriel Zetea a precizat, referitor la aceasta, ca in numele Consiliului Judetean se poate transmite o adresa oficiala premierului, ministrului Educatiei si ministrului Cercetarii.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

3 Comments

 1. Dani

  Nu poti avea o specializare academica daca nu exista locuri de munca in domeniul respectiv. Cunosc o multime de persoane care au facut studii de inginerie miniera la Baia Mare si nu au avut niciodata sansa sa lucreze in domeniu. Deci sa ceri bani de la guvern pentru o specializare fara insertie pe paiata muncii, inseamna sa risipesti banii contribuabililor pe nimic. Credeam ca dupa o jumatate de secol de comunism macar asta s-a inteles.

  Reply
 2. Buda

  Ca fost angajat in minerit ma doare ca nu mai este minerit dar mai bine ceva ce nu poate sa fie pusa in practica sa dispara oricum calitate a invatamantului lasa de dorit.

  Reply
 3. dan

  Eu nu cred in disparitia mineritului in zona aurifera din Baia Mare.
  Se vor trezi oamenii adevarati si vor scoate in continuare aurul din muntii nostri.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1