Centrul Vechi parasit, in sezonul rece: Ce spun administratorii localurilor din zona (VIDEO)

PNL

Aministratorii localurilor din Centrul Vechi al Municipiului Baia Mare sunt nemultumiti de faptul ca Primaria a  inchis parcarile din zona. Acestia spun ca cifra de afaceri a scazut simtitor si vor ca autoritatile locale sa redeschida circulatia, respectiv locurile de parcare, macar in sezonul rece.

Schimbarea din zona Centrului Vechi este vazuta cu ochi buni de catre parinti si bunici. Acestia din urma, sunt multumiti ca isi pot plimba copiii fara nicio grija.

“Vanzarile au scazut cu 30%  deoarece nu sunt locuri de parcare, iar oamenii sunt foarte comozi. Vin in Centrul Vechi si pleaca daca nu gasesc parcare. Cred ca o solutie ar fi sa lase deschis pe timp de iarna”, a mentionat Pety Torok, administrator Barbarossa.

Agentii economici considera ca cea mai buna solutie ar fi inchiderea Centrului Vechi la sfarsitul saptamanii sau doar pe perioada verii.

“Nu cred ca exista un spatiu comercial care sa nu fie afectat de aceasta inchidere a locurilor de parcare. Cum a inceput toamna Centrul Vechi este absolut gol. In urma cu doi ani , s-a vorbit sa fie inchis cu bariere doar la sfarsitul saptamanii si in cele cinci luni de vara, cand lumea iese cu copiii, cand incepe sezonul turistic”, a declarat patronul Anticariatului din Centrul Vechi, Zsolt Varvedo.

Sorin Orzac, managerul complexului Millennium, spune ca lipsa parcarilor i-a afectat iremediabil cifra de afaceri si crede ca locurile de parcare reorganizate de catre autoritatile locale sunt insuficiente, fapt care ii determina pe clienti sa aleaga alte localuri, mai ales cand este frig sau ploua.

“Clientii nu au de gand sa faca prea multi pasi pentru a ne vizita. Din acest motiv peste 50% din incasari le-am pierdut, oamenii se reorienteaza spre alte localuri unde gasesc locuri de parcare cat mai aproape de localul unde vor sa isi bea cafeaua. Consider ca ar trebui sa se redeschida parcarea macar pe perioada de toamna, iarna, primavara”, a punctat Sorin Orzac.

De cealata parte, se afla baimarenii multumiti, respectiv persoanele care vin in Centrul Vechi cu biciclete, role sau ii plimba pe cei mici in carucior.

“E super bine, nu e aglomeratie. Pentru copii este si mai bine. Se pot da cu bicicleta”,  a spus unul dintre taticii intervievati.

Bunicii si parintii se simt mai linistiti stiindu-i astfel pe copii in siguranta, departe de circulatia obositoare si periculoasa.

“Acum nu ne mai temem ca o sa-l calce autobuzul sau masina. Cred ca s-a facut o treaba extraordinara”, conchide un alt baimarean.

ZiarMM

video: Roland STREBELI

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=f70yRcdDP9c&index=1&list=UUgQb1BqFM_XaNKNCHZhhC8A[/youtube]

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1