Cercetătorii germani au reușit să facă șoarecii paralizați, după leziuni ale măduvei spinării, să meargă din nou

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cercetătorii germani au reușit să facă șoarecii paralizați, după leziuni ale măduvei spinării, să meargă din nou. Ei au restabilit o legătură neuronală considerată până acum ireparabilă la mamifere prin folosirea unei proteine injectată în creier, precizează Reuters.

Leziunile măduvei spinării la oameni, adesea cauzate de sport sau accidente de circulație, ne lasă paralizați, deoarece nu toate fibrele nervoase care transportă informații între mușchi și creier sunt capabile să crească înapoi.

Dar cercetătorii de la Universitatea Ruhr Bochum au reușit să stimuleze celulele nervoase ale șoarecilor paralizați să se regenereze folosind o proteină de designer.

„Lucrul special al studiului nostru este că proteina nu este utilizată doar pentru a stimula acele celule nervoase care se produc singure, ci că ea este transportată și mai departe (prin creier)”, a declarat șeful echipei, Dietmar Fischer.

Tratamentul implică injectarea purtătorilor de informații genetice în creier pentru a produce proteina, numită hiper-interleukină-6, potrivit site-ului universității.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *