Ceremonial militar si religios de Ziua Victoriei Revolutiei Romane si a Libertatii in Garnizoana Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1

Ziua Victoriei Revolutiei Romane si a Libertatii va fi aniversata vineri, 22 decembrie, prin organizarea unui ceremonial militar si religios, la troita amplasata in Piata Revolutiei din Baia Mare, anunta prefectura Maramures.

Dupa primirea onorului de catre prefectul judetului Maramures, salutarea Drapelului de Lupta si trecerea in revista a Detasamentului de Onoare, va fi intonat Imnul National al Romaniei de catre fanfara municipala.

Serviciul religios si comemorarea eroilor martiri ai Revolutiei Romane din Decembrie 1989 va fi oficiat de un sobor de preoti. Semnificatia Revolutiei Romane din Decembrie 1989 va fi prezentata de catre un reprezentant de la Arhivele Nationale Baia Mare.

La troita din Piata Revolutiei va fi depusa o coroana de flori din partea autoritatilor judete si locale, revolutionari, institutii militarizate si demilitarizate, parlamentari, institutii publice deconcentrate, partide politice, asociatii si organizatii ale societatii civile.

Ceremonialul militar si religios se va incheia cu defilarea Detasamentului de Onoare. De asemenea, se vor desfasura slujbe religioase si vor fi depuse jerbe de flori la mormintele eroilor martiri ai Revolutiei Romane din Decembrie 1989, de pe raza municipiului Baia Mare.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2