Ceremonie fara sampanie la depunerea juramantului de investitura de catre Cabinetul Grindeanu

guvern-grindeanuMembrii Guvernului condus de Sorin Grindeanu au depus juramantul de investitura in fata presedintelui Klaus Iohannis, miercuri, intr-o ceremonie care a avut loc la Palatul Cotroceni, informeaza AGERPRES.

Ceremonia a fost intarziata doua minute, dupa care membrii Cabinetului Grindeanu au depus pe rand juramantul de investitura, care a durat aproximativ 30 de minute. Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, si Viorel Stefan, ministrul Finantelor, nu au tinut mana pe Biblie in momentul rostirii juramantului.

Decretul pentru numirea Guvernului Romaniei a fost publicat in Monitorul Oficial in timpul ceremoniei.
Ulterior, seful statului a tinut un scurt discurs in care le-a solicitat membrilor Cabinetului Sorin Grindeanu sa “livreze” ceea ce a fost promis in campania electorala.

De asemenea, presedintele Klaus Iohannis le-a transmis acestora ca asteapta de la ei sa sprijine o justitie independenta, orientarea euro-atlantica a Romaniei si sa gestioneze in mod responsabil economia.

“Sunt convins ca juramantul pe care l-ati facut astazi v-a convins ca pentru Romania este foarte important sa va ingrijiti de securitatea nationala. Asta garanteaza pana la urma si unitatea, si independenta, si integritatea teritoriala, si suveranitatea. Fara securitate nationala, aceste lucruri s-ar putea sa nu fie de la sine intelese. O securitate nationala care in mod clar este in stransa legatura cu stabilitatea Romaniei. Daca vorbesc de stabilitate, este important sa stiti ca pentru noi nu conteaza doar stabilitatea interna, ci si stabilitatea regionala”, a mai sustinut Iohannis.

Tot dupa ceremonie, el i-a transmis presedintelui PSD, Liviu Dragnea, un mesaj.

“Domnule presedinte Dragnea, aflaram de la televizor ca sunteti singurul care cunoaste programul de guvernare din scoarta in scoarta. Va rog eu frumos, invatati-i si pe ei”, a afirmat seful statului.

Seful statului a tinut sa-i salute pe presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si presedintele CCR, Valer Dorneanu, prezenti la ceremonia de la Cotroceni, pe care i-a numit “musafiri”.

In final, el le-a urat tuturor “mult succes pentru Romania” si i-a invitat la o poza.

“Daca doriti, putem sa facem o poza”, le-a spus presedintele Iohannis membrilor Guvernului, ceea ce a starnit rasetele celor din sala.
Dupa fotografie, seful statului a mers catre jurnalisti: “Ma bucur sa va pot saluta. (…) Va promit ca o sa ne vedem mai des zilele acestea. Seara buna!”.

Intrebat despre sampania care este oferita de obicei cu ocazia ceremoniilor oficiale, presedintele Iohannis a raspuns: “Haideti sa lasam si pe maine ceva!”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1