Cererea mondială de oţel va creşte cu 5,8% în acest an, piaţa se va echilibra în 2022

Cererea mondială de oţel va creşte cu 5,8% în acest an, pe măsură ce economiile îşi vor reveni din pandemia de COVID-19, însă ritmul de creştere se va reduce anul viitor pe măsură ce impactul stimulentelor se va diminua, a anunţat joi Asociaţia Mondială a Oţelului (WSA), transmite Reuters, informează AGERPRES.

Asociaţia şi-a îmbunătăţit estimările pentru 2021, comparativ cu prognozele publicate în luna octombrie a anului trecut, când miza pe un avans de 4,1%, în condiţiile în care revenirea economică solidă înregistrată anul trecut de China, cel mai mare consumator mondial de oţel, este însoţită de creşteri în alte părţi ale lumii.

„Vedem o revenire destul de robustă în majoritatea regiunilor lumii”, a spus directorul general al WSA, Edwin Basson, într-o prezentare online. Sectorul auto îşi revine, construcţiile au fost la un nivel consistent pe întreaga perioadă a pandemiei iar construcţiile de tip bricolaj au dat un impuls suplimentar, a adăugat Basson. „Oamenii au stat în casă, în multe cazuri au avut lichidităţi în exces şi au început să îşi construiască noi şeminee, garaje şi tot felul de lucruri, iar toate acestea s-au tradus printr-o cererea substanţială de oţel”, a apreciat Edwin Basson.

WSA, organizaţie ai cărei membri sunt responsabili pentru 85% din producţia mondială de oţel, a subliniat că decizia de a-şi îmbunătăţi estimările pentru acest an s-a bazat pe un scenariu conform căruia cel de-al doilea şi al treilea val de infecţii cu coronavirus se vor stabiliza în al doilea trimestru.

Cu toate acestea, pentru 2022, WSA se aşteaptă la o moderare a cererii de oţel, care ar urma să înregistreze o creştere de 2,7% până la 1,925 miliarde tone. În viitor, principalele provocări pentru sectorul mondial al oţelului vor fi reducerea emisiilor de carbon şi o tranziţie spre regionalizare şi bariere comerciale, a adăugat Basson.

Potrivit datelor Asociaţiei Mondiale a Oţelului, cei mai mari producători mondiali de oţel sunt, în ordine: China, India, Japonia, SUA, Coreea de Sud, Rusia, Germania, Turcia, Brazilia şi Iran.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu