Cererea redusa de telefoane iPhone provoaca o unda de soc pe pietele globale

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Pietele bursiere globale au inregistrat marti scaderi pe linie, in conditiile in care ingrijorarile cu privire la cererea slaba pentru telefoane iPhone a afectat actiunile companiilor din sectorul tehnologiei, in timp ce arestarea lui Carlos Ghosn a dus la scaderea actiunilor Nissan si Renault, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

In paralel, dolarul american s-a depreciat pe fondul ingrijorarilor cu privire la evolutia economiei americane, iar cotatia petrolului a scazut cu o jumatate de procent, in pofida faptului ca OPEC si-a redus productia.

Toate aceste evolutii de pe pietele bursiere au fost declansate de un articol aparut in The Wall Street Journal, potrivit caruia grupul Apple Inc a decis sa isi reduca productia pentru noile sale telefoane iPhone. Aceste informatii au afectate pietele bursiere din intreaga lume, actiunile companiilor europene de tehnologie atingand cel mai scazut nivel de dupa luna februarie 2017.

Scaderile inregistrate de companiile din sectorul tehnologiei au fost agravate de evolutiile negative ale companiilor din sectorul auto, in frunte cu Nissan si Renault, dupa ce presedintele ambelor companii auto, Carlos Ghosn, a fost arestat in Japonia, fiind banuit de nereguli financiare.

“Cea mai mare parte a Europei a avut ieri o sedinta incheiata in scadere, iar acest lucru a fost agravat de stirile referitoare la Apple si actiunile din tehnologie. Dincolo de actiuni, decalajul dintre randamentele obligatiunilor italiene si cele germane este la cel mai ridicat nivel din ultima luna, iar incertitudinile cu privire la Brexit continua sa afecteze apetitul de risc al investitorilor”, a apreciat Philip Shaw, economist la Investec.

Indicele MSCI al actiunilor din Asia-Pacific a scazut cu 1,2%, in timp ce actiunile Samsung Electronics s-au depreciat cu 2%. In Japonia, indicele Nikkei a scazut cu 1,1% in timp ce titlurile Nissan Motor Co au inregistrat un declin de peste 5%.

In ultimele doua luni, pietele mondiale de actiuni au trecut printr-o corectie semnificativa, ca urmare a ingrijorarilor provocate de castigurile companiilor, cresterea costurilor cu imprumuturile, incetinirea economiei mondiale si tensiunile comerciale internationale.

Reclame home 1
Reclame home 1
Data curenta: ’23/05/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *