Cererile de finantare pentru cele trei spitale regionale, pregatite pentru a fi depuse in octombrie – noiembrie

Reclame home 1
Reclame home 1

Cererile de finantare pentru cele trei spitale regionale sunt pregatite pentru a fi depuse in cadrul AP 14 / POR ca proiecte majore in perioada cuprinsa intre mijlocul lunii octombrie si finalul lunii noiembrie, a aratat vineri, ministrul demis al Fondurilor Europene, Roxana Minzatu, in cadrul unei conferinte de presa prilejuite de prezentarea bilantului in domeniul fondurilor europene, informeaza AGERPRES.

„Cele trei spitale regionale sunt finantate prin Programul Operational Regional Axa 14. Aceasta axa va fi deschisa probabil in urmatoarele zile. Ghidul a fost consultat, a fost imbunatatit si este gata de fi lansat apelul si practic cu Ministerul Sanatatii, care depune proiectele si cere bani, am discutat ca in maximum cinci zile de la deschiderea apelului ei pot sa-si incarce in sistemul electronic cereri de finantare pentru primele doua proiecte”, a spus Roxana Minzatu.

Ea a declarat ca, pentru Spitalul regional de urgenta Iasi, studiul de fezabilitate este finalizat si predat. Cererea de finantare este finalizata si va fi depusa la AM POR in a doua jumatate a lunii octombrie 2019. Contractul este estimat a fi semnat pana la finalul lunii decembrie 2019.

De asemenea, pentru Spitalul regional de urgenta Cluj-Napoca studiul de fezabilitate este finalizat si predat. Cererea de finantare va fi depusa la AM POR in a doua jumatate a lunii octombrie 2019.

Spitalul regional de urgenta Craiova este „un pas in spate”, in sensul ca varianta finala a studiului de fezabilitate este predata si in aprobare la minister. In data de 11 octombrie 2019 era planificat ca indicatorii tehnico-economici sa fie avizati in cadrul Consiliului Interministerial. Cererea de finantare era planificata sa fie depusa la AM POR in luna noiembrie 2019, cel mai tarziu in luna decembrie 2019. Se estimeaza semnarea contractului de finantare pana la finalul lunii martie 2020.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole