Cersetorii si hotii de buzunare, prezente obisnuite la hramurile lacaselor de cult din Maramures

Unii, atunci cand vine vorba despre a avea un ban in buzunar, uita de cele sfinte si trec la lucruri necurate. Nu conteaza ca te afli in curtea unei biserici sau manastiri, conteaza ca tu ai venit cu un scop précis – sa furi. Hotii de buzunare si cersetorii, recunosc autoitatile, sunt prezente obisnuite in zona lacaselor de cult, indeosebi cand avem oameni multi adunati la un loc.

Mica localitate din zona Lapusului va imbraca timp de doua zile straie de sarbatoare. In perioada 20-21 aprilie va avea loc hramul acestei manastiri, cunoscuta la nivel national, dar si international.Jandarmeria Maramures va fi alaturi de credinciosi in aceste doua zile, efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures urmand a asigura masurile de ordine publica pe timpul manifestarilor religioase.

Intrucat la aceste manifestari ce vor avea loc de Sarbatoarea „Izvorul Tamaduirii” organizatorii preconizeaza participarea unui numar insemnat de credinciosi, jandarmii se vor afla cu precadere in zonele si arterele intens circulate, urmarind identificarea si monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant (cersetori, hoti din buzunare etc.) care sunt prezente obisnuite in locurile unde se concentreaza un public numeros, precum si monitorizarea si descurajarea grupurilor de persoane care tulbura ordinea si linistea publica.

Autoritatile judetene recomanda cetatenilor sa evite conflictele cu persoanele aflate sub influenta bauturilor alcoolice. In cazul in care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observa producerea unor astfel de fapte, cetatenii se pot adresa direct jandarmilor aflati in dispozitivele de ordine publica sau pot solicita sprijin la numarul unic pentru apeluri de urgenta „112”.

ZiarMM

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *