CERT-RO: Google a inclus o avertizare pentru cei care acceseaza link-ul unde se solicita informatii in numele ANAF

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Google a inclus deja o avertizare pentru cei care acceseaza adresa de e-mail catre care sunt redirectionati pentru a completa date personale si financiare, in urma unei notificari care ar proveni din partea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), informeaza Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO), intr-o postare publicata vineri pe pagina de Facebook a institutiei, relateaza Agerpres.

„Agentia Nationala de Administrare Fiscala avertizeaza utilizatorii asupra unei campanii de tip #phishing care foloseste identitatea vizuala a institutiei. Tentativa de pacaleala incepe cu un SMS primit pe telefon, in care esti notificat despre faptul ca poti revendica suma de 1.783,92 lei din impozitul pe venitul anual. Dupa accesarea acelui link, esti redirectionat catre o pagina cu un formular unde sunt solicitate, in numele ANAF, un numar considerabil de date personale si financiare (nume, prenume, data nasterii, adresa completa, CNP, serie ID, e-mail, telefon, numar card, data expirarii si CVV). S-au efectuat toate demersurile necesare blocarii acelui site care gazduieste aceasta tentativa de pacaleala, iar Google a inclus deja o avertizare pentru cei care acceseaza acel link”, se precizeaza in informare.

In acest context, specialistii CERT-RO sfatuiesc persoanele care deja au introdus datele solicitate sa verifice tranzactiile de pe contul bancar anexat cardului, pentru eventuale plati suspecte, sa notifice acest lucru cat mai rapid bancii emitente a cardului, pentru a-l bloca si emite altul, cu alte date, si nu in ultimul rand sa depuna o plangere la cea mai apropiata sectie de Politie, in cazul in care au suferit pagube financiare in urma unui astfel de incident.

Joi, 13 iunie, ANAF a precizat, intr-un comunicat de presa, ca in aceasta perioada contribuabilii pot cadea victime ale unei posibile fraude, in sensul ca persoanele fizice receptioneaza sms-uri sau email-uri, in care sunt informati ca pot primi bani de la Fisc.

„Persoanele sunt sfatuite sa acceseze un site, la care este disponibil un formular, in care sunt solicitate, in numele ANAF, date personale, inclusiv date ale conturilor si PIN-urile acestora. Rugam contribuabilii sa nu acceseze site-ul din sms-urile primite si, totodata, le reamintim ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala nu transmite informatii nesolicitate prin sms, iar portalul oficial al institutiei este www.anaf.ro !”, a precizat institutia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2