Cetatean din Kirghistan, prins la frontiera cu viza Schengen falsa


Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Siret au depistat un cetatean din Kirghistan, care a prezentat la controlul de frontiera un document de calatorie in care era aplicata o viza Schengen falsa partial.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “La Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judetul Suceava, s-au prezentat pentru a efectua formalitatile de frontiera pe sensul de intrare in tara, calatorind pe jos, un cetatean din Kirghistan. Procedand la verificarea documentelor de calatorie, politistii de frontiera au constatat faptul ca asupra vizei Schengen, aplicata in documentul de calatorie prezentat de persoana in cauza, s-a actionat mecanic asupra datelor privind emiterea acesteia, fiind falsa partial, iar datele privind emiterea, valabilitatea, numarul de intrari, precum si perioada de sedere au fost modificate.”

In continuarea cercetarilor, s-a stabilit faptul ca persoana in cauza este un barbat, cetatean din Kirghistan, in varsta de 31 de ani.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: “Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei barbatului in cauza, iar in continuare se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de “fals material in inscrisuri oficiale”, ”uz de fals”, precum si de ”tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat”, fapte prevazute si pedepsite de art. 48 si art. 32 din C.P.”

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1