Cetateanul italian care pretindea ca este doctor, prins la PTF Curtici

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Italianul care pretindea ca este medic a fost depistat de politisti in timp ce incerca sa iasa cu trenul din tara, pe la Punctul de Frontiera Curtici, a informat IGPF, transmite AGERPRES.

“Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judetul Arad, au depistat un cetatean italian cautat de autoritatile romane intr-un dosar de inselaciune”, a anuntat IGPF, printr-un comunicat de presa transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, miercuri, la ora 06,11, cetateanul italian, in varsta de 38 de ani, s-a prezentat pentru a iesi din tara, calatorind cu tren InterRegio, pe relatia Bucuresti – Budapesta.

“In momentul efectuarii verificarilor specifice, politistii de frontiera au constatat ca pe numele persoanei era emisa o alerta, avand ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de catre autoritatile romane, persoana in cauza fiind cercetata intr-un dosar de inselaciune. Cetateanul italian urmeaza a fi predat in cursul zilei unei echipe operative din cadrul Politiei Romane, in vederea luarii masurilor legale ce se impun”, a precizat IGPF.

Presa a relatat marti ca un fals medic de chirurgie plastica a lucrat pentru cinci unitati medicale din Romania fara sa aiba acest drept. Lui Matteo Politi i se atribuise un cod de parafa de catre Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti.

Dupa dezvaluirile din presa, DSPMB a anuntat ca a demarat o ancheta interna si a sesizat Comisia de disciplina pentru analizarea modului in care un functionar public din cadrul Biroului de Informatica si Biostatistica Medicala i-a atribuit, in 23 martie 2018, codul de parafa italianului.

Pana la finalizarea cercetarii, functionarul a fost mutat disciplinar in cadrul altui compartiment al DSPMB.

Ministrul Sorina Pintea a precizat, totodata, ca Ministerul Sanatatii nu i-a echivalat diploma de studii presupusului medic italian.

“A fost lasat ilegal sa opereze, pentru ca nu poti opera doar cu un cod de parafa. Ai nevoie de mai multe documente. (…) Cei care l-au angajat, l-au angajat ilegal, dar si aici ar trebui sa vedem. Colegiul Medicilor nu a dat aviz de libera practica”, a spus, marti, Pintea.

Reclame home 1
Data curenta: ’24/05/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *