Cetateni din Yemen, Egipt si Algeria retinuti la frontiera de nord a tarii

Reclame home 1
Reclame home 1


Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei au depistat si retinut, patru cetateni de origine asiatica. Acestia au incalcat regimul juridic al frontierei de stat, atat la granita cu Ucraina, cat si la cea cu Ungaria.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: „La nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei s-a declansat o actiune pe linia prevenirii si combaterii migratiei ilegale, in cooperare cu lucratori din cadrul Politei Orasului Siret. Astfel, echipa mixta a depistat pe raza localitatii Vascauti, judetul Suceava, trei barbati de origine afro-asiatica. Persoanele in cauza nu vorbeau limba romana si nu isi justificau prezenta in zona, fapt pentru care au fost duse la sediul sectorului pentru cercetari.”

In cadrul verificarilor preliminare, politistii de frontiera au stabilit ca cei in cauza au varste cuprinse intre 22 si 28 de ani, iar doi barbati sunt din Yemen si unul din Egipt.

In cauza, se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, iar in continuare se vor lua masurile legale ce se impun, conform procedurilor legale in vigoare.

Algerian oprit pe linia de frontiera Petea

Barbatul a fost surprins de politistii de frontiera in timp ce incerca sa ajunga pe teritoriul Ungariei.

Iulia Stan, purtator de cuvant ITPF Sighetu Marmatiei: „Si colegii nostri de la Satu Mare au desfasurat o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale. Astfel, in zona de responsabilitate a Sectorului Politiei de Frontierei Petea, la aproximativ 150 meri de linia de frontiera a fost depistata o persoana, care incerca sa treaca ilegal din Romania in Ungaria. Persoana a fost condusa la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Satu Mare, iar din primele verificari colegii nostri au constatat ca este vorba despre un tanar, in varsta de 23 de ani, din Algeria, solicitant de azil in Romania. Acesta a declarat ca intentiona sa ajunga in Franta, unde are mai multe rude.”

Politistii i-au intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de tentativa la trecerea frauduloasa a frontierei de stat.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole