“Cetatenia digitala”, activitate scolara la Scoala Gimnaziala “Vasile Alecsandri” Baia Mare

PNL

Miercuri, 21 martie, la Scoala Gimnaziala „V. Alecsandri” Baia Mare s-a desfasurat cea de-a doua etapa a competitiei „Cetatenie digitala”, competitie lansata de catre Organizatia Salvati Copiii Romania in cadrul programului ORA DE NET.

Elevii clasei a VII -a C, coordonati de profesoara Camelia Muraru au sustinut dezbaterea cu tema „Cetatenie digitala. Drepturi si responsabilitati pe Internet privind datele personale”.

La acesta dezbatere cu o tema foarte interesanta si de actualitate au participat peste 50 de persoane:  profesori diriginti de la Scoala Gimnaziala „V. Alecsandri”, elevi din clasele V- VIII, parinti, directoarele prof. Cosma Adina si prof. Cont Laura, psihologul Ferestean Tania, precum si Pop Sorinela, agent sef in cadrul Politiei Comunitare Baia Mare.

“Teme precum  „Ce sunt datele personale?”, „Ce drepturi si responsabilitati avem  pe Internet?” sau „Cum putem sa ne protejam propriile date personale?” au starnit discutii interesante intre participanti: Elevii scolii noastre au aflat lucruri noi si activitatea s-a dovedit a avea un real succes prin bogatia de informatii aduse, iar daca tinerii participanti la dezbatere au inceput sa-si puna unele probleme precum cele mai sus mentionate , la care pana acum nu s-au gandit, e deja  un castig. Activitatea i-a facut sa constientizeze care sunt pericolele reale sau posibile la care se expun in mediul virtual.

Cu siguranta, dupa aceasta intalnire participantii vor privi cu mai multa seriozitate si responsabilitate navigarea pe internet, in special pe retelele de socializare. Activitatea a fost una interactiva, intrucat elevii participanti au avut de formulat posibile definitii ale termenului de „cetatean digital”.

La finalul activitatii, agent sef Pop Sorinela a recomandat tuturor participantilor sa fie vigilenti si sa folosesca sursele de informatie si retelele de socializare intr-un mod adecvat, asfel incat sa evite multiplele pericole la care se pot supune, pericole care afecteaza tot mai mult utilizatorii internet”, a spus prof. Iosif Adina de la Scoala Gimnaziala „V. Alecsandri” Baia Mare.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1