Cetatenii din Dragomiresti vor ca localitatea sa redevina comuna. Ce le-a spus prefectul

Reclame home 1
Reclame home 1

intalnire prefect cetateni dragomirestiMarti, 9 februarie, prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, a avut o intalnire la Institutia Prefectului cu o delegatie din orasul Dragomiresti. Subiectul principal a fost dorinta cetatenilor de a trece inapoi la statutul de comuna, dupa ce in anul 2004, a devenit oras.

Nemultumirea localnicilor a pornit de la faptul ca impozitele pe terenurile agricole sunt mult mai mari decat ar fi daca Dragomiresti ar deveni comuna.

“As vrea sa incepem discutia intr-un mod foarte pragmatic. Eu, din postura de prefect, vreau sa va spun, la modul cel mai responsabil, ca transformarea din oras in sat nu e cel mai recomandat. De 12 ani de cand sunteti oras, toti cei care v-au guvernat in toata aceasta perioada, nu trebuie sa va puna in situatia ca in anul 2016, sa deveniti din evolutie in involutie.

Dumneavoastra, prin dreptul constitutional pe care il aveti, puteti face referendum. Respectati legea, cunoasteti ce trebuie sa faceti. Eu, din punct de vedere institutional, daca urmati pasii legali, nu am absolut nimic de comentat. Va aprob toate deciziile care se iau la nivelul orasului”, a declarat prefectul Anton Rohian.

De asemenea, in cadrul intalnirii, au fost ridicate si alte probleme cu care se confrunta orasul Dragomiresti. Cei prezenti, si-au exprimat nemultumirile si motivele pentru care ei doresc ca orasul sa devina din nou la statutul de comuna.

“In anul 2004, cand aceasta localitate a devenit oras, avea un spital, avea finantele, avea o scoala. Dupa 12 ani, s-a ajuns ca scoala din Dragomiresti sa fie lipsita de performanta, sa nu mai aiba elevi, iar parintii sa isi duca copii la alte scoli unde se face performanta. Avand in vedere ca o societate sanatoasa se poate dezvolta numai in momentul in care are asigurat invatamantul si sanatatea, noi nu avem conditiile necesare in Dragomiresti de a crea o educatie sanatoasa, de a crea o asistenta sanitara.

Sunt doar doi medici de familie prin disparitia spitalului din localitate. In ultimii 12 ani, am trait intr-o adevarata minciuna, intr-un fals, pentru ca nu avem infrastructura. Aproximativ 40 la suta din strazile Dragomirestiului nu au canalizare, reteaua de apa potabila nu acopera necesarul localitatii si de multe ori este tulbure apa. Asta este o radiografie a orasului nostru”, a declarat Vasile Zubascu, cetatean al orasului Dragomiresti.

Din delegatie au facut parte primarul localitatii Dragomiresti, Vasile Cosor, viceprimarul Mihai Fitigau, alaturi de reprezentanti ai comunitatii din Dragomiresti.

Institutia Prefectului – Judetul Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

5 Comments

 1. Justitiar politic

  Nu a fost chiar asa! Prefectul s a autointitulat vacar iar pe primarul de oras Dreagomiresti la numit sofer! S a comportat ca un zbir si 80% din timpul afectat audientei ori s a laudat cu initiativele sale ori ameninta. Fara sa fie alaturi de cetateni a dat de inteles ca nu se va opune pentru ca nu i permite legea. Chiar dac.a i s -au adus la cunostinta anumite abuzuri ale secretarului de oras Dragomiresti s a prefacut ca le aude prima data. A lasat un gust amar delegatiei care o fost cu mult bun simt si respect. Nu se stie de ce actualul prefect trece mai des in Ucraina decat pe valea Izei, Tisei sau Ruscovei…………………………………………………………….

  Reply
  1. Attila

   Aha, exact ce banuiam de mai multa vreme. Esti politruc cu acte, justitiar doar in comentarii. Deci erai acolo, iar la ce fete vad la masa aia, nu esti tanar si nici frumos.

   Reply
 2. Vasile Tivadar

  La recomandarea unui bun admnistrator cu grade am fost invitat sa asist in calitate de jurnalist evenimentele din Dragomiresti! Am constatat cu regret fapte reprobabile ale unor persoane cu functii care datorita vechimii in functie si au uitat menirea. La solicitarea celor cetatenilor m am angajat sa solicit o audienta prefectului Anton Rohian unei delegatii aleasa . Cu toate ca a fost de fata subprefectul cetatenii au dorit o discutie si cu reprezentantul guvernului in teritoriu. Aceasta delegatie a fost primita la orele 9 am in sala 105 a prefecturii. Am participat la discutii care au avut o finalitate denocratica, prefectul asigurand petitionarii de sprijinul sau democratic dar mai ales apolitic. Detin inregistrarea discutiilor si apreciez diplomatia prefectului Anton Rohian ca fiind benefica atat judetului cat si actualei guvernari. Vasile Tivadar jurnalist de investigatii

  Reply
 3. Vasile Tivadar

  Evenimentele din Dragomiresti, solicitarea cetatenilor de a reveni la UAT comuna si nu oras sunt consecinte ale codului fiscal si a suprataxarilor . Primaria si Consiliul Local din motive electorale nu au majorat la timp taxele si nu au reusit sa transforme comuna in oras niciodata. Falsul din 2006 a explodat ca o buba hidoasa. Oamenii si au dat seama ca nu au nimic din cele ce le confera statutul de comuna darmite oras. In acesti ani au pierdut milioane de euro care puteau fi atrase pe programe europene rurale. Prefectul a inteles mesajul si s a angajat ca va sprijini demersul cetatenesc in lumina legislatiei. A reactionat prompt la solicitarile mass mediei si cetatenilor si chiar a propus un calendar privind realizerea referendum-ului solicitat de cetatenii din localitatea Dragomiresti judetul Maramures.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole