CFR Calatori ia in calcul limitarea circulatiei unor trenuri. Sunt pregatite stocuri de apa, in statiile CFR, pentru calatori

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

CFR Calatori ia in calcul, in functie de evolutia activitatii din teren, limitarea circulatiei unor trenuri, iar pentru derularea traficului in conditii de siguranta, CFR Infrastructura poate reduce viteza de circulatie a trenurilor in anumite intervale orare, pe anumite portiuni de cale ferata, potrivit unui comunicat al CFR calatori, potrivit Agerpres.

„In conditiile avertizarilor ‘cod rosu’ transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, la nivelul activitatii de Exploatare si Comercial CFR Calatori, astazi, 30 iunie 2017, s-a desfasurat o sedinta operativa in vederea luarii unor masuri suplimentare de organizare, pentru aceasta perioada. Au fost stabilite urmatoarele: in teritoriu, la nivelul Regionalelor de cale ferata sunt pregatite stocuri de apa in gari pentru calatorii aflati in trenurile cu situatii deosebite. De asemenea, pentru personalul feroviar se asigura apa conform Contractului Colectiv de Munca. S-au luat decizii de asigurare a prezentei unor echipe de interventie in Depouri si Revizii de Vagoane pentru verificari suplimentare a instalatiilor de climatizare, a conditiilor de confort si pentru evitarea defectarilor de natura tehnica in parcurs”, se spune in comunicat.

Compania precizeaza ca in contextul unor temperaturi ridicate si disconfort termic accentuat, la temperaturi care depasesc 50 de grade Celsius la nivelul sinei, pot aparea situatii neprevazute si disfunctionalitati.

„Va fi asigurat personal de specialitate care sa insoteasca trenurile pe perioada caniculei pentru interventii operative in situatia functionarii defectuoase a echipamentelor de climatizare. De asemenea, se ia in calcul, in functie de evolutia activitatii din teren, limitarea circulatiei unor trenuri. Pentru derularea traficului in conditii de siguranta, CFR Infrastructura poate reduce viteza de circulatie a trenurilor in anumite intervale orare, pe anumite portiuni de cale ferata”, se mentioneaza in comunicat.

Totodata, compania roaga pasagerii ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre posibilele intarzieri ale trenurilor.

„Reducerea vitezei de circulatie, limitari ale trenurilor in anumite intervale de timp si pe anumite rute, in care temperaturile depasesc limitele normale sunt masuri obligatorii pentru siguranta traficului feroviar, aplicate de majoritatea administratiilor de cale ferata din lume, nu doar din Romania”, se precizeaza in comunicat.

CFR Calatori recomanda persoanelor cu sensibilitate crescuta la caldura sau care nu suporta temperaturile ridicate din cauza unor afectiuni medicale sa aiba o sticla cu apa; sa aiba medicatia necesara in caz de nevoie; daca se simt rau in timpul calatoriei sau daca observa ca o persoana are nevoie de ajutor sa anunte imediat personalul de tren.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole