septembrie 19, 2021

CFR-istii ar putea intra in greva generala

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

trenSindicalistii din domeniul feroviar si-au declarat disponibilitatea pentru negocieri in vederea rezolvarii revendicarilor pe care le au, in caz contrar, pe 1 octombrie, vor fi declansate procedurile conflictului de munca, iar dupa 15 octombrie CFR-istii vor intra in greva generala, scrie Agerpres.

“In urma negocierilor pe care le-am avut in seara aceasta (miercuri seara — n.r.) cu reprezentantii Ministerului Transporturilor nu am gasit nicio solutie pozitiva. In continuare avem numai promisiuni ca se rezolva, dar fara solutii. Toata lumea asteapta.

Noi ne mentinem punctul de vedere: la 1 octombrie declansam procedura de intrare in greva. Pana in 30 (septembrie — n. r.) suntem sub contract, adica sub acord. Nu putem declansa procedura decat conform Legii conflictelor de munca, adica dupa ce iesim de sub contract, si atunci cu parcurgerea pasilor legali. Probabil ca dupa 15 octombrie se va ajunge la greva propriu-zisa, la greva generala”, a declarat, miercuri seara, pentru AGERPRES, presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva (FML), Iulian Mantescu.

Potrivit acestuia, in cursul zilei de joi sindicatele vor avea discutii cu societatile feroviare. De asemenea, greva japoneza va continua, ca semn de protest.

“Maine ne vom intalni cu toate societatile. Numai sindicatele cu societatile. Pana luni nu cred ca se vor mai lua alte hotarari. Ministrul Transporturilor este plecat cu premierul la o intalnire cu reprezentantii BERD, la Londra, si asteptam sa se intoarca. Noi ramanem pe pozitii. Greva japoneza va continua si maine, ca semn de protest. Asteptam negocieri, suntem dispusi la orice rezultat pozitiv pana la 1 (octombrie — n.r.), iar dupa 1 (octombrie — n. r.), probabil ca, daca nu se vor gasi solutii, fiecare isi urmeaza calea: sindicatele isi urmeaza calea de atac, pe partea cealalta administratia… Noi suntem dispusi la negocieri, ca sa se gaseasca solutii. Este regretabil ca s-a ajuns aici”, a subliniat Mantescu.

Acesta a reiterat ca, de la 1 octombrie, vor fi declansate procedurile conflictului de munca si cu urmarea pasilor, care implica negocierea revendicarilor, in prezenta reprezentantilor Ministerului Muncii. In caz ca nu se gasesc solutii, in final se va ajunge la greva propriu zisa.

“Probabil ca vor cere mediere. Noi nu suntem dispusi sa ne medieze altii”, a adaugat liderul de sindicat.

Federatiile Sindicale din Transporturile Feroviare au anuntat, pe 15 septembrie, ca vor declansa greva generala, in cazul in care Contractul Colectiv de Munca (CCM) nu va fi semnat pana cel tarziu pe 30 septembrie 2015, iar salariile nu vor creste cu cel putin 10%.

Sindicalistii solicita, totodata, acordarea de tichete de masa pentru toate zilele lucratoare, acordarea de vouchere de vacanta, incepand cu 1 ianuarie 2016, dar si o politica de personal care sa asigure functionarea in bune conditii a acestui domeniu ‘legat direct si explicit de siguranta nationala’.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2