CFR SA anunta un profit de 73 milioane lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

cfr-trenCompania Nationala de Cai Ferate CFR SA a consemnat un profit de 73 de milioane lei (16,5 milioane euro) in primele cinci luni ale anului si o cifra de afaceri de 383,8 milioane lei.

„Rezultatul a survenit in ciuda bugetarii in crestere a cheltuielilor companiei, generate de majorarea salariului minim pe economie, care a influentat atat cheltuielile cu personalul propriu, dar si pe cele cu produsele si serviciile necesare desfasurarii activitatii de baza”, se mentioneaza intr-un comunicat al companiei, remis vineri AGERPRES.

La aceasta evolutie, s-a adaugat trendul descrescator al volumelor de transport, anuntate la inceputul anului de clientii CFR SA, operatorii de transport, trend accentuat de turbulentele inregistrate pe piata transportului feroviar de calatori, in aceasta perioada.

„A fost nevoie sa fortam atingerea acestui rezultat pozitiv intr-un timp destul de scurt si intr-un climat economic nefavorabil, pentru a ne asigura un punct de plecare stabil in actiunea complexa de modernizare a companiei pe care am planificat-o pentru urmatorii ani. Ne propunem o strategie bazata pe dezvoltarea activitatii si nu pe restrangerea acesteia, ceea ce inseamna in primul rand cresterea moderata, dar constanta a veniturilor, apoi reducerea costurilor operationale si non-operationale si, nu in ultimul rand, continuarea integrarii in spatiul de transport unic european”, a declarat directorul general al CFR SA, Dan Costescu.

Conform sursei citate, modernizarea presupune intr-o prima etapa consolidarea institutionala a companiei, prin securizarea functiilor de baza ale administratorului de infrastructura si eliminarea tendintelor de destructurare organizationala, care „si-au probat deja nocivitatea si nu fac decat sa disipe eforturile actorilor principali”, conducand la scaderea generala a competitivitatii transportului feroviar fata de celelalte mijloace de transport.

„Ca administrator modern de infrastructura, CFR SA va trata intr-o maniera constructiva statutul sau de detinator al unui monopol natural si se va repozitiona ca o companie orientata catre piata, asumandu-si responsabilitatea atat fata de clientii sai, operatorii de transport feroviari, cat si fata de clientii clientilor sai, pasagerii si operatorii economici interesati in transportul de marfa”, se mai spune in comunicat.

Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA si-a bugetat profit zero pentru anul in curs, la venituri si cheltuieli totale egale de aproape 2,52 miliarde de lei, potrivit proiectului de hotarare privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe 2015 al companiei.

Din totalul cheltuielilor, in zona de exploatare vor merge peste 2,3 miliarde lei, in timp ce cheltuielile cu personalul vor reprezenta aproape 853 de milioane de lei. Pentru salarii au fost consemnate aproximativ 682 de milioane de lei, iar bonusurile prevazute in proiectul de BVC se ridica la 6,82 milioane de lei.

Numarul de personal prognozat la finele anului este de 23.777 de persoane, iar castigul mediu lunar pe salariat, determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala de 2.488,35 lei.

CFR SA este compania care administreaza infrastructura feroviara publica.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole