CFR: Viteza de circulatie a trenurilor ar putea fi redusa pe unele tronsoane cu 20-30 km/h, din cauza caldurii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Viteza de circulatie a trenurilor ar putea fi redusa pe unele tronsoane cu 20-30 kilometri/ora fata de viteza normala, din cauza temperaturilor ridicate prognozate, informeaza CFR SA, printr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

„Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA va informeaza ca incepand de astazi, 28 iunie 2017, si pana la sfarsitul saptamanii, cand sunt prognozate temperaturi care vor depasi 37 de grade in aer in majoritatea regiunilor, conform informarilor transmise de ANM, se vor lua masurile speciale pentru desfasurarea traficului feroviar in conditii de siguranta.

In aceasta perioada, personalul de intretinere a infrastructurii feroviare va efectua revizii suplimentare pe retea in regiunile aflate sub atentionare de Cod galben si Cod portocaliu, prin verificarea directa ale caii, masurarea si inregistrarea permanenta a evolutiei temperaturilor la nivelul sinei, iar in intervalele orare in care temperatura in sina va depasi 50 de grade C, pe trosnoanele unde situatia o impune, se va reduce viteza de circulatie a trenurilor cu 20-30 km/h fata de viteza normala, astfel incat traficul feroviar sa se desfasoare in depline conditii de siguranta”, se arata in comunicatul CFR.

De asemenea, CFR mentioneaza ca aceste masuri sunt aplicate de toate companiile de infrastructura si respecta normele de siguranta feroviara in astfel de situatii speciale.

CFR a precizat ca va aviza operatorii de transport feroviar in momentul in care se va impune reducerea vitezei de circulatie si pe ce tronsoane.

„CFR SA va aviza permanent operatorii de transport feroviar de calatori si de marfa (OTF) cand se impune reducerea vitezei de circulatie si pe ce tronsoane se va lua aceasta masura, astfel incat operatorii de transport feroviar de calatori sa informeze pasagerii din trenurile aflate deja in circulatie, sau care urmeaza sa circule in ziua respectiva, despre conditiile de trafic”, se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, CFR SA recomanda publicului calator ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre orele de sosire si de plecare a trenurilor in statiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achizitionat sau doreste sa achizitioneze bilet.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole