Chef bucatar spaniol, in Maramures. Tot ce a gatit iti lasa gura apa (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un bucatar sef promoveaza produsele traditionale spaniole in Maramures. In cadrul unei inedite degustari de preparate iberice, Jesus Castro Grasa, proprietarul unui restaurant in localitatea Huesca, a prezentat cateva mancaruri specifice regiunii Aragon.

Realizate simplu, dupa retete nealterate de trecerea anilor, preparatele expuse celor prezenti au facut deliciul serii. Intr-o atmosfera primitoare conferita de locatia aleasa – Complexul Secret Garden din Danesti, meniul a beneficiat de cateva elemente esentiale ale bucatariei din peninsula.

Uleiul de masline (de diferite tipuri) produs prin metode clasice, jamonul uscat sau trufa de Aragon au fost de nelipsit din meniul chefului spaniol.

Dincolo de gustoasele portii de cas cu bere maturat, ficat de rata cu marmelada, miel la cuptor cu cartofii saracului sau naut cu carnati, am remarcat aroma intensa de trufa, o delicatesa al carei pret pentru un kilogram ajunge pana la 1.000 euro, dar care se serveste in proportii extrem de mici, tocmai datorita impresionantei sale tarii aromatice.

Desigur, o astfel de degustare nu putea veni neinsotita de vinurile de Aragon, celor prezenti fiindu-le prezentate trei asemenea tipuri.

Jesus Castro Grasa a facut cunoscut celor prezenti faptul ca vizita sa se datoreaza autoritatilor locale din Aragon, prin astfel de manifestari avandu-se in vedere promovarea imaginii si produselor locale spaniole. Pentru partea romana, traducerea a fost asigurata de Claudiu Avram, bucatar in cadrul complexului de la Danesti, la a carui invitatie cheful iberic a venit in Maramures.

Vezi prezentarea video a produselor.

ZiarMM

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OrgDSO7wxNQ[/youtube]

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

16 Comments

  1. dilau

   mai steko,prietenu jesus a batut atit amar de drum pina aici,daca nu ii spui citeva cuvinte in limba lui existi degeaba.intreaba-l din partea mea – daca vreau sa frig 2 oua sa folosesc ulei de masline sau nu?.

   Reply
    1. dilau

     prietene ciprian dragos,asa ar fi „normal” dar facem pariu ca steko si jesus frig ouale in ulei de masline?.

     Reply
   1. steko

    no pregunto nada!te digo yo!el aceite virgen extra no tiene nada igual!para freir huevos usa aceite de oliva!…pero puedes usar aceite virgen extra (de olivas)para freir todo que queres :)…

    Reply
    1. dilau

     mai steko,asa o fi dar ce facem gustul?.daca frig 2 oua si 3 cartofi in ulei de masline sigur uit ce-am pus in cratitza.

     Reply
     1. steko

      tu crezi ca ceea ce se vinde in Lidl in Baia Mare e ulei de masline?o fi avind ceva,dar eu nu m-as increde prea mult!uleiul de masline adevarat are un gust neobisnuit pentru noi(voi)dar adevarul e ca n-am gustat niciodata un ulei mai bun decit un,,virgen extra”direct de la,,trujal”…

     2. dilau

      mai steko,vrei sa spui ca ce se vinde le noi in magazine e doar o tentativa de ulei de masline?.

 1. jesus castro

  Gracias a todos por vuestra amavilidad y espero que disfrutaran de la velada y agradecer al secret garden y personal sus atenciones

  (Multumesc tuturor pentru amabilitadea de care ati dat dovada si sper ca v-ati bucurat de seara respectiva. Multumesc Secret Garden si personalului pentru amabilitate.)

  Reply
  1. steko

   pero el vino de La Rioja es el mejor 🙂 vino del mundo,oh!una gran reserva de bodegas Muga de Haro,con tu comida,la bendita gloria!..

   Reply
   1. dilau

    mai steko,prietenu google zice ca cei de la „rioja” aduc aduc vin de la „mancha ” si doar ii schimba eticheta.

    Reply
    1. steko

     este minciuna cea mai sfruntata,un vin de La Rioja niciodata nu va fi amestecata cu nici o picatura de vin din alta regiune!nici din motive de,,afaceri”,sa incerce cineva o singura data,DOC il va scoate de pe piata pentru totdeauna,si nu numai ei ci toti producatorii de vin din La RIOJA!Chiar daca nu mai,,savurez”decit parfumul vinului de aici ramin inmarmurit in fata unui vin de-aici(crezi,nu crezi,cunosc tot procesul ,de la,,poda”pina la,,vendimia”,am trecut prin toate muncile vinului si prin bodegile renumite de pe-aici!…

     Reply
     1. dilau

      prietene steko,dar ce facem daca cei de la rioja nu mai au ce vinde si in loc sa-l lungeasca cu apa, prefera vinuri din alta regiune ?.

     2. steko

      pe ala il declaram tradator!si pe ala care amesteca vinul(ma refer la vin,nu posirca)cu apa il declaram imbecil retardat.un vin bun ramine un vin bun din simplul motiv ca e vin bun 🙂 punct!..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole