“Chefi la cutite”: Un maramuresean este „Gentlemanul echipei, omul cu untul si baza tuturor farfuriilor cu sos”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

14804974_1187152001348481_502488946_nMaramureseanul Mihali Cristian George a reusit sa duca pasiunea pentru traditiile culinare si, nu numai,  pana in juriul de la show-ul culinar, “Chefi la cutite”.

Tanarul de doar 26 de ani nascut in inima Tarii Maramuresului, in Sighetul Marmatiei, si-a decoperit indemanarea si pasiunea in “ale gastronomiei”, tocmai in Franta. Aflat intr-o vizita la sora lui, a prins gustul bucatariei franceze de care nu s-a dezlipit timp de  aproximativ patru ani de zile. Ambitia si dezvoltarea abilitatilor din ce in ce mai mult l-au impins pe tanarul maramuresean spre Paris, unde a intalnit primul chef cu stea Michelin. Spre surpinderea si bucuria lui a fost ales sa se alature echipei si intre timp a devenit mana dreapta a lui Chef Sebastian RichardIn faimosul restaurant din inima Parisului, George a avut ocazia sa gateasca pentru multi chefi cu renume, dar si pentru vedete internationale precum Natalie Portman, Jacques Chirac si Robert Taylor ( agentul din Matrix).

 Insa, din cauza atentatelor teroriste din luna noiembrie a anului 2015 a fost nevoit sa paraseasca restaurantul. De data aceasta, sansa l-a urmarit din nou, iar George a ajuns sa lucreze intr-un restaurant gastronomic clasat ca si monument istoric, Le Pharamond, unde a avut postul de Sous Chef, iar sub supravegherea lui Chef Sebastian Richard a condus o brigade de opt bucatari.

Fericit, dar cu gandul tot la inima Tarii Maramuresului, sub indrumarea sotiei lui, George s-a inscris la show-ul culinar “Chefi la cutite”, in cadrul celui de-al doilea sezon, care a debutat in luna septembrie.

“Ideea de a participa la show-ul culinar Chefi la Cutite mi-a venit din dorinta de a-mi confirma atat mie, cat si celorlalti potenatialul pe care il detin in domeniul culinar. Sotia mea m-a sustinut foarte tare in aceasta idee”, a spus tanarul maramuresean

La scurt timp, producatorii l-au contactat pentru primul casting de la Bucuresti. Ajuns la Capitala, au urmat probele pe care George le-a trecut cu brio.

“Am fost la prima proba de foc, adica degustarea pe nevazute. Am avut foarte mari emotii fiind pentu prima oara intr-un platou de TV, iar faptul ca trebuia sa execut cele trei farfurii timp de o ora, necunoscând bucataria si poate neavând la indemana toate ustensilele necesare, mi-a fost foarte greu.

Insa, cu preparatul meu ‚ Filet de Rouget Barbet posat  am resusit sa ii dau pe spate pe cei trei chefi si am obtinut toate cele trei cutite. In urmatoarele probe eliminatorii m-am descurcat chiar foarte bine. La prima proba am avut o salata de fructe, la a doua o salata de beouf  care, i-a impresionat pe chefi, iar la cea de-a treia proba “OU VEDETA”, am facut o clatita umpluta cu banane si caramel cu alcool de portocale. Dupa aceasta proba am fost ales in echipa “GRI” , echipa lui Chef  Florin  Dumitrescu,  bucatarul meu preferat. Daca m-ar fi ales alt chef, cred ca as fi fost foart dezamagit”, a punctat George.

Pe parcursul show-ului, talentatul maramuresean a pierdut doua probe si tot de doua ori, a intrat la duel, dar aseara, in cadrul emisiunii, “omul cu untul, baza tuturor farfuriilor cu sos, francezul nostru cu gustul in degete, un mare caracter si bun povestitor in ale mancarii”, potrivit apelativelor primite din partea lui Chef  Florin  Dumitrescu, Mihali Cristian George a castigat a treia proba, proba de gatit pentru femeile de afaceri”.

„La aceasta proba, Chef Florin a avut o super idee de a face un dish cu  trio de peste, pe care eu l-am imbunatatit cu mici detalii. Am reusit IN SFARSIT sa luam 7 farfurii! Fiind prima proba castigata , bucuria este enorma! suntem maguliti!”, a spus sous-chef George.

Show-ul culinar“Chefi la cutite” poate fi vizionat luni si marti, incepand cu ora 20:30 pe postul de televiziune Antena1.

Bianca VLASAN

chefi-la-cutite14804974_1187152001348481_502488946_n 14813720_1187153678014980_1545492283_n-114813735_1187151918015156_854169530_n

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2