Cheltuielile pentru consumul alimentar au detinut o pondere de 41,6% in gospodarii, anul trecut

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

supermarketCheltuielile pentru consumul alimentar au detinut, pe ansamblul gospodariilor, o pondere de 41,6% din totalul cheltuielilor de consum, anul trecut, in scadere cu 1,8 puncte procentuale fata de 2014, se arata intr-o publicatie a Institutului National de Statistica (INS) transmisa la solicitarea AGERPRES.

“In anul 2015, cheltuielile pentru consumul alimentar au detinut, pe ansamblul gospodariilor, o pondere de 41,6% din totalul cheltuielilor de consum, in scadere cu 1,8 puncte procentuale fata de anul 2014. In medie, pe ansamblul gospodariilor, ponderea cheltuielilor pentru marfuri nealimentare, in cheltuielile totale de consum, a fost de 31,5% (30,2% in anul 2014).

Amplitudinea variatiei acestei ponderi pe categoriile de gospodarii analizate, in functie de statutul ocupational al capului gospodariei, a fost de 9,1 puncte procentuale, cea mai inalta pondere inregistrandu-se la gospodariile de salariati (32,9%), iar cea mai scazuta la cele de someri (23,8%).

Cheltuielile pentru plata serviciilor detin, in medie pe ansamblul gospodariilor, o pondere de 26,9% in totalul cheltuielilor de consum, in crestere cu 0,5 puncte procentuale fata de anul 2014”, informeaza INS.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2