Chereches l-a denigrat public pe directorul Penitenciarului: „Sa plece la mama, la spital!”

Reclame home 1
Reclame home 1

Nu a trecut bine saptamana de cand Catalin Chereches l-a facut sa lesine pe Gheorghe Marcas, presedintele Camerei de Comert si Industrie Maramures, prin afirmatii denigratoare la adresa unui eveniment cu o traditie de 25 de ani, si iata ca il vedem pe primarul baimarean recidivand. De data aceasta, cel jignit nu a lesinat, in schimb reactia sa cu siguranta nu a fost luata in calcul de Chereches: il va da in judecata pentru ofensele publice aduse.

Prezent la conferinta de debut a unui proiect cu finantare europeana, initiat de Penitenciarul Baia Mare, in parteneriat cu Primaria si o fundatie, Catalin Chereches s-a lansat intr-o suita de critici si ofense aduse la adresa tuturor celor prezenti. Mai intai au fost urecheati angajatii Primariei, care nu inteleg faptul ca trebuie sa renunte la a avea initiative, singurul factor decident fiind Chereches, ale carui ordine trebuie executate orbeste. Apoi, a venit randul celor doi preoti prezenti, Bogdan Gavra, managerul proiectului, si Vasile Fodorut, presedintele fundatiei partenere, carora primarul le-a transmis ca „oamenii in negru” mai trebuie sa si gandeasca.

In cele din urma, Chereches a ajuns si la angajatii Penitenciarului. Cel vizat a fost directorul Horia Chis. „Acum, o sa va spun ceva de Coldea. Sau, mai bine, nu. Uite-i si pe cei de la Penitenciar, ca sunt in sala. As putea sa zic multe despre Penitenciar, dar nu are rost. Aveti un director inchistat si abuziv”, a spus primarul baimarean, in fata a zeci de persoane prezente.

De parca nu ar fi fost suficient sa il acuze pe directorul Horia Chis de comportament abuziv si dictatorial, la finalul evenimentului, pe holul cladirii care a gazduit evenimentul, Chereches a inceput sa strige la mai multe angajate ale Penitenciarului: „Nu a plecat ala de acolo? Va garantez ca pana in 1 ianuarie, pleaca. Ori la mama, la spital, ori in alta parte!”.

Ofensa publica, sugestia ca directorul Penitenciarului ar trebui internat in spital, precum si amenintarea cu schimbarea din functie nu au ramas fara reactii. Horia Chis a lasat sa se inteleaga faptul ca nu tolereaza astfel de jigniri si il va actiona in judecata pe primarul Catalin Chereches.

„Colegii mi-au relatat cele intamplate. Dezaprob un astfel de limbaj. Atitudinea respectiva este dezonoranta atat institutional, cat si individual. Imi rezerv dreptul de a reactiona exclusiv legal”, ne-a declarat Horia Chis.

Cel mai probabil, iesirea lui Catalin Chereches a venit pe fondul unor amintiri neplacute legate de Penitenciar. In cele cateva zile pe care le-a petrecut la puscaria din Baia Mare, acesta nu a fost tratat discretionar, beneficiind de aceleasi conditii ca si ceilalti infractori. Spre exemplu, pe parcursul unei vizite la spital, angajatii Penitenciarului care l-au insotit i-au interzis sa coboare din duba detinutilor fara catuse pe maini, in ciuda insistentelor lui Catalin Chereches, care a afirmat ca este degradant pentru el sa intre legat in spital.

Ciprian DRAGOS

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

16 Comments

 1. ioan

  Nu vreau sa fiu ,,avocatul ” lui,fara simbrie,dar chiar e degradant sa te duci la Spital incatusat.Suntem in 2017 si nu era nici criminal si nici violator,iar acum,pe bune,e primarul actual al orasului.Dar nu il apar pentru asta,ci sunt de parere ca nici cel mai amarat rom intemnitat nu trebuie tratat ca un gunoi.Iar daca institutiile aproba practicile care degradeaza omul,atunci sa nu ne mai miram ca in istorie,in timpul revolutiilor sau in urma unor procese,unii platesc pentru abuzurile pe care le-au tolerat.Si Istoria se mai repeta.Nu m-as mira ca peste ani cineva sa-i vaneze pe vanatorii de acum,ca doar copiii celor vanati mai mult ca sigur se vor razbuna,desigur institutional.

  Reply
  1. roxi

   Sta in sangele nostru de natie servila sa plangem de mila infractorilor. E degradant… Bine ca nu e degradant sa iei spaga. Domnu’ Ioan, trezeste-te, pana nu e prea tarziu!

   Reply
  2. sc

   de aia ajung nulitati ca si kake sa conduca si sa fure, ca noi oamenii de rand semanam cu ei … si cand vedem cate un penal din asta, parca ne vedem pe noi in locul lui si ni se face mila … la noi legea e asa discretionara incepand de jos, o aplicam si nu prea …si cand ajungem sa o aplicam celor care ne fura zi de zi, nu o mai aplicam deloc … si ca sa fiu un pic ironic, pe langa catuse ar fi trebuit si o camasa de forta, si spitalul sa fie ala din shighet, pun pariu pe orice ca nu e cu toti neuronii acasa domnul Goe de la primarie …

   Reply
 2. Vacanta mare

  Se pare ca avem si noi un Kim Jong Un in Baia Mare. Va rog sa il iertati, dar sarmanul are mare nevoie de ajutor.

  Reply
  1. horea

   Nu e asa,chiar in vecinatatea noastra,in Ungaria,nu ai voie sa-ti ti cainele in lanturi.Cat de barbar poti sa fi ca om sa-ti ti semenii inlantuiti.

   Reply
 3. Ioan

  Ioane….aceasta este ….Procedura !
  Deci Legea trebuia APLICATA….inclusiv în cazul …Printului !

  Reply
  1. d.m.t

   procedurile sunt a la Monica Macovei,militie,securitate si apucaturi de sorginte stalinista.Eu zic sa-i duca in cusca si sa-i poarte cu carutele,ca pe vremuri iar populatia sa fie chemata in targuri si oboare sa arunce dupa ei cu laturi,daca tot ne plac procedurile astea de ev mediu.

   Reply
   1. roxi

    Schimbati procedurile! Si Keke se va putea plimba nestingerit. Pana atunci, in public, in catuse.

    Reply
 4. ciprian

  Acestui legalist convins (CC) vreau doar să-i transimt, ceva ce și dânsul transmite în cadrul discuțiilor în care vrea să se înțeleagă că e un om integru… Nimeni nu este mai presus de lege! Faptul că tratamentul nepreferential aplicat pe scurata perioadă în care distinsul Catalin a fost încarcerat în Penitenciarul Baia Mare, a fost legal nepreferential, nu îi permite edilului să aducă ofense unei persoane publice care reprezintă o instituție aflată într-o continuă expansiune, chiar din cauza penalilor ca dânsul!

  Reply
 5. Andy

  Legea nu se negociaza de noi sau de chereches!!!!acestea sunt procedurile, ar fii anormal sa nu se puna in aplicare si in cazul lui chereches!!!

  Reply
 6. flexi bacsi

  Cat tupeu… Sa fii aproape in puscarie si sa faci misto de director. Va dati seama ce il asteapta pe Checheres acolo…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole