Chereches – Tagarlas, tandemul care poate salva Eurovision Romania de la faliment

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Televiziunea Romana are tupeul nemarginit de a cere din nou organizarea selectiei pentru Eurovision in Baia Mare, dupa ce anul trecut Romania nu s-a prezentat din cauza datoriilor acumulate de institutie. Pusi in fata acestei solicitari, alesii baimareni au avut diverse opinii. Cel putin in cadrul comisiilor, pentru ca in plen, lucrurile au stat exact pe dos.

In cadrul ultimei sedinte, primarul Catalin Chereches si-a exprimat dorinta de a NU organiza acest eveniment in urbea noastra deoarece, la modul elegant spus, am fost niste „prosti”, ca sa il citam pe edil. Ciudat, pana acum nu stiam ca am fost prosti, iar in sedintele de comisie desfasurate anterior, interventia sa a fost pro Eurovision.

Dupa ce si-a incheiat pledoaria, consilierul local Niculescu Tagarlas a intervenit, sustinand ca un spectacol ca Eurovision este o oportunitate pe care Baia Mare nu si-o poate permite. Ciudat. In comisie am inteles altceva.

Cu opiniile schimbate de la o sedinta la alta, alesii au hotarat ceea ce si-au dorit de la bun inceput: Televiziunea Romana este invitata la o discutie despre costuri.

Va redam mai jos discutiile din plenul Consiliului Local pe acest subiect.

Primarul Catalin Chereches: “Municipiul Baia Mare, in 2016, a organizat aceasta preselectie la un nivel la care nu s-a mai facut in Romania niciodata. Astazi, nu se mai pot gasi prostii care sa organizeze acest eveniment. Nimeni nu o sa-si asume pentru sume derizorii sa organizeze evenimentul pe care l-am organizat in 2016.

Asadar, din punctul meu de vedere, cu toate derapajele de abordare ale unora din massmedia obisnuiti cu derapajele, obligatia mea este sa supun atentiei Consiliului Local si acest lucru. Eu, personal, nu sustin aceasta organizare a Selectiei Nationale a Eurovision. Pur si simplu pentru ca nu se mai poate face la acelasi nivel de calitate.”

Cristian Niculescu Tagarlas, consilier local PNL: ”Noi am avut o discutie si politica asupra acestui eveniment. In principiu, orice eveniment care urmeaza in Baia Mare trebuie sustinut. Acesta este un principiu care ar trebui sa functioneze, mai ales un eveniment care poate sa produca vizibilitate nationala si dupa aceea o vizibilitate internationala. S-a ridicat problema costurilor in ceea ce priveste modul de lucru al TVR-ului, care are costuri exorbitante in comparatie cu PROTV-ul sau Antena …”

Catalin Chereches a intervenit peste consilierul Tagarlas: “Vezi ca noi am avut costuri de aproximativ 400.000 de lei. Derizorii… costurile municipiului… In rest, costurile au fost substantiale (se refera la costuri din alte surse decat banii municipalitatii, n.r.). Astazi, eu nu mai garantez ca acele costuri suplimentare vor putea fi acoperite. Daca municipiul isi asuma o suma mult mai mare…”

Si Tagarlas a intervenit peste primar: “Modul de organizare va revine dumneavoastra, domnule primar, ca si atributii si nu Consiliului Local. Eu sunt in principiu pentru o discutie si o abordare echilibrata asupra acestui eveniment si nu sunt pentru o negatie (…)”

Catalin Chereches: ”Avand in vedere ca a creat un prejudiciu de imagine Municipiului Baia Mare, prin faptul ca am cheltuit niste sume de bani pentru realizarea acestei Selectii Nationale si ulterior nu si-au indeplinit conditiile contractuale ca sa participe la concursul international, din punctul meu de vedere e o problema ce tine de imaginea orasului. Din alta perspectiva, daca, chiar si fara sa nominalizam sume astazi, putem sa lansam Televiziunii Romane ideea unei discutii cu privire la organizare pentru a vedea si estima care sunt costurile.

Vazand care sunt costurile, putem dupa aceea decide daca exista o perspectiva financiara ca sa facem acest lucru. Dar as lua in calcul si modul in care Televiziunea Romana a gestionat problema in 2016.”

Gheorghe Gligan, consilier local PSD: ”Avand in vedere ca data trecuta Televiziunea Romana stia (a facut referire la datorii, n.r.), dar totusi a preferat sa organizeze Eurovisionu-ul in Baia Mare si o parte pe cheltuiala Primariei Municipiului Baia Mare, eu cred ca cel putin din punct de vedere moral, ar trebui ca Televiziunea Romana sa vina de aceasta data in Baia Mare si sa isi faca aceasta organizare pe banii ei si noi sa-i punem la dispozitie doar infrastructura.

Catalin Chereches: ”Nu stiu cum functionati dumneavoastra, domnule Gligan, dar eu daca ieri am facut un lucru foarte bun si am generat o performanta, astazi, in acelasi domeniu, nu-mi permit sa fac ceva pueril sau ceva care sa nu fie la acelasi nivel valoric. Nu cred, nu cred, sincer, ca cineva in Sala Sporturilor din Baia Mare mai poate organiza un astfel de spectacol cum am organizat in 2016. In concluzie, eu va propun sa facem Televiziunii Romane o adresa prin care sa ne aratam interesul si sa ii provocam sa intram la o discutie punctual cu privire la costuri si la organizare.”

Concluzia exprimata de edil a fost aprobata tacit sau verbal de majoritatea consilierilor locali baimareni.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. grigore pop

  pozitia lui gligan corecta dar jupanul trebuie sa aiba mereu ultimul cuvant! hai sictir…du-te ma umflatelule la gherla. zit!

  Reply
 2. ana are mere

  Ce e greu de inteles, Cipri Dragos ????? Prietenul tău Cristian Niculescu Tagarlas il pupa in dos pe CHERECHES numi sa-l mai tina in Consiliu Local , in speranta ca in perioada imediat urmatoare din nou sa fie dus la racoare primarul(tic-tac….tic-tac), iar apoi bineinteles Țâcă(singura bucurie din viata lui) se vede viceprimar si de ce nu chiar PRIMAR, ca doar se pricepe bine sa negocieze cu Coalitia , doar a mai facut-o!

  Reply
 3. george

  Chiar daca TVR era acceptata la Eurovision anul trecut, ce lauri erau pe fruntea Baii Mari? Chiar daca Romania ar fi cistigat concursul, ce lauri erau pusi pe fruntea orasului? Ca aici a fost facuta selectia nationala? Sa fim seriosi! Sa nu ajungem la stadiul de prostie a cetateanului care nu s-a spalat pe mina un an pentru ca a dat mina in multime cu presedintele. Daca TVR isi asuma costurile, cred ca putem face un efort de logistica pentru a gazdui un asemenea eveniment, ca pe o olimpiada scolara, intr-o regiune frumoasa a tarii. Altfel, studiourile TVR sint suficient de incapatoare incit sa gazduiasca o preselectie, fara mult tamtam. Sportivii nostri de aur se antreneaza absolut necunoscuti pe lacuri, in sali de sport si rasar pe podium. De ce la acest concurs trebuie mai multi zurgalai decit cai? “Odata-n viata”, “Oprit timpul” si cite alte emisiuni emana TVR in mod populist sint exemple de cheltuit bani.
  Odata-n viata ar putea gazdui TVR -ul preselectia la EV, ca tot pe banii nostri o face.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *