Chereches vrea sa majoreze taxa procedurii de divort de la 500 de lei la 700 de lei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ieri, in cadrul Comisiei de Buget-Finante, alesii locali au ramas uimiti cand au vazut cu cat doreste executivul Primariei Baia Mare sa majoreze taxa pentru indeplinirea procedurii de divort, taxa care este prinsa in planul de majorare a taxelor si impozitelor pentru anul 2019.

Dupa ce ca este destul de mare, respectiv de 500 de lei, Melania Muresan, directorul Directiei de Venituri, le-a spus consilierilor ca aceasta taxa se doreste a fi crescuta la nici mai mult, nici mai putin de 700 de lei. Tot Muresan, la un moment dat a facut afirmatia: ”Majorarea taxelor si impozitelor nu le-am facut eu. Au fost facute impreuna cu primarul. Nu eu am luat deciziile.”

Alesii locali nu au fost de acord cu propunerea respectiva si au hotarat ca taxa sa ramana la 500 de lei.

Daniela Bazarea, consilier local: “Vis-à-vis de taxa pentru indeplinire a procedurii de divort, propunerea executivului este de 700 de lei pentru anul 2019. Taxa din acest an este de 500 de lei. In acest context am cerut sa ramana la acelasi nivel, ca si in anul 2018, pentru ca si asa este o taxa foarte mare pe care unii nu si-o permit si este normal si firesc ca noi sa nu intervenim in viata privata a cetatenilor cu o taxa foarte mare.”

Gheorghe Gligan, consilier local: “Aceasta taxa de divort ar trebui sa fie mica. Simbolica. Sa zicem undeva intre 10 si 50 de lei maximum pentru ca oamenii sa poata divorta usor. Aceste lucruri nu trebuie sa fie constranse din punct de vedere financiar. Spre exemplu o femeie casatorita care ia bataie zilnic de la barbat, si care munceste pentru un salar de 1.200 de lei, isi va permite sa divorteze? Nu, pentru ca va avea de platit fie 500, fie 700 plus restul cheltuielior. Si astfel, aceasta femeie va ramane maritata cu un agresor care o va mutila si fizic si psihic pentru ca ea nu isi permite divortul. In acest oras nu traiesc doar milionari si miliardari. In acest oras traiesc si oameni simpli, care sunt majoritari, atentie! Pentru ei se stabilesc preturile la taxe si impozite. Din pacate cei care propun, din Primarie si Directia de Venituri ma refer, au impresia ca toti locuitorii din Baia Mare au conturile pline ca ei. Eh, ce e 700 de lei… Da, 700 de lei e o suma importanta pentru omul de rand. Aceasta taxa trebuie sa fie simbolica.

De precizat ar mai fi faptul ca desi consilierii, din comisia mai sus mentionata, au facut amendament cu privire la mentinerea sumei de 500 de lei, propunerea noului tarif, de 700 de lei, va intra in plenul Consiliului Local saptamana viitoare alaturi de alte majorari de taxe si impozite, unde s-ar putea sa nu treaca amendamentul si sa ramana intr-un final suma de 700 de lei.

Va reamintim faptul ca, in Consiliul Local Baia Mare votul majoritar il are Coalitia pentru Baia Mare sprijinita uneori de PNL, PSD si mai des de PMP si UDMR.

PER-ul este singura formatiune care nu se supune ordinelor venite de sus, Daniela Bazarea ramanand astfel singurul ales local care militeaza fara interese pentru cetatenii acestui oras.

Ana AVRAM

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2