China a aprobat exporturile de carne de porc din Romania

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

carnePremierul Victor Ponta a salutat miercuri faptul ca autoritatile chineze au aprobat inceperea exporturilor de carne de porc din Romania, anunta Agerpres.

„In sfarsit Administratia de Stat pentru Supravegherea Certificarii si Acreditarii din China a aprobat exporturile de carne de porc. Daca reusim ce ne-am propus de atata timp, sa avem piata Chinei pentru produsele alimentare romanesti… Anul trecut am facut 600 de milioane (de euro — n.r) excedent al balantei comerciale numai pe produse de agricultura”, a spus Ponta in sedinta saptamanala de guvern.

Romania poate incepe exportul de carne de porc congelata in China, dupa ce producatorul Smithfield Romania a primit aprobarea inregistrarii in tara respectiva, a anuntat marti Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Pana la demararea exporturilor, mai este necesara listarea companiei pe site-ul Autoritatii Sanitare Veterinare din China.

„In data de 16 martie 2015, Romania a primit scrisoarea oficiala a Administratiei de Stat pentru Supravegherea Certificarii si Acreditarii din R.P. Chineza prin care se comunica partii romane aprobarea inregistrarii in R.P. Chineza a primei companii producatoare de carne de porc din Romania, SC Smithfield Romania SA. In acest fel, dupa listarea pe site-ul Autoritatii Sanitare Veterinare din China, se poate incepe exportul de carne de porc congelata in R.P. Chineza”, arata MADR.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2