China a inregistrat in 2015 cel mai slab ritm de crestere economica din ultimii 25 de ani

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

china baniRitmul de crestere a economiei chineze a incetinit la 6,9% in 2015, cel mai slab ritm inregistrat de China dupa avansul de 3,9% consemnat in anul 1990, a anuntat marti Guvernul de la Beijing, confirmand incetinirea celei de-a doua economii mondiale in pofida cresterii sectorului serviciilor, care pentru prima data in istorie a reprezentat anul trecut mai mult de jumatate din PIB-ul Chinei, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Cifra anuntata de Biroul national de statistica din China (BNS) pentru anul trecut este identica cu media analistilor intervievati de AFP, fiind mult sub cresterea de 7,3% inregistrata de economia chineza in 2014 precum si sub tinta de 7% fixata de autoritatile de la Beijing.

Biroul national de statistica din China a subliniat ca avansul din 2015 a fost unul “castigat cu greu”, adaugand ca ajustarea structurala a economiei chineze a ajuns intr-o faza cruciala.

Potrivit datelor statistice, in 2015 PIB-ul Chinei s-a cifrat la 67.670 de miliarde de yuani (aproximativ 10.300 de miliarde de dolari).

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *