China a lansat o sonda selenara

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

China a anuntat vineri lansarea unei sonde spatiale spre Luna, sonda care va patrunde pe orbita satelitului nostru natural si apoi va reveni pe Pamant, conform AFP citata de Agerpres.

“Prima etapa a acestei misiuni a fost parcursa cu succes”, conform unui comunicat al responsabililor misiunii.

Sonda a fost lansata joi la ora 18:00 GMT de la baza spatiala Xichang din provincia Sichuan (sud-vest). In cel mai indepartat punct al calatoriei sale, sonda se va afla la 413.000 de km de Pamant.

Este pentru prima data cand oamenii de stiinta chinezi incearca sa readuca sonda pe Pamant, modulul orbital trebuind sa reziste temperaturilor foarte ridicate rezultate din frecarea cu straturile atmosferice la reintrare. Sonda va patrunde in atmosfera terestra cu viteza de 11,2 km/s, dupa care va decelera urmand sa aterizeze in nordul Chinei, in regiunea de la granita cu Mongolia.

Obiectivul acestei misiuni este de a testa tehnologia si echipamentele ce vor fi folosite in cadrul misiunii Chang’e-5, ce va avea loc in 2017 si care urmeaza sa adune esantioane de sol de pe Luna si sa le aduca pe Pamant. De asemenea, programul spatial chinez prevede si trimiterea unui echipaj uman pe Luna, probabil in anul 2025.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *